La Mouline 24

West-Vlaams koppel loopt met Franse B&B in de kijker van Trip Advisor

KORTRIJK - Een West-Vlaams koppel, dat een B&B uitbaat in Zuid-Frankrijk, mag rekenen op grote erkenning vanuit de professionele toeristische hoek. Voor het derde jaar op rij al kenden Trip Advisor een award toe aan hun vakantieverblijf La Mouline.

Elf jaar terug besloten Luc en Tine De Wart  om de stap te zetten van het heerlijke Oostduinkerke naar het diepe Franse zuiden, om daar een B&B te beginnen. De B&B ligt in Belvèze (een onooglijk dorp) en ligt op een kruispunt van drie departementen (Dordogne, Gers en Lot-et-Garonne) en -hoeft het gezegd - in een wondermooie streek. Het echtpaar runde jarenlang een bank- en verzekeringskantoor, maar wilde eens iets anders. Nieuw ondernemerschap zeg maar.

Luc is ingenieur aangevuld met een financiële master. De Franse droom werd een sprong in het duister maar vandaag schijnt het licht volop boven het negen hectare grote domein van La Mouline. Bij de speurtocht naar de ideale locatie was het liefde op het eerste zicht. Trip Advisor rangschikt de 'West-Vlaamse B&B' onder de categorie Travellers Choice Best of the Best. Veel commentaar hoeft daar zo te zien niet meer bij.

Puur West-Vlaams ondernemerschap

Luc en Tine zeggen dat ze elke vakantieganger kunnen geven waar hij of zij naar verlangt: zowel de rust zoekende reiziger als de meer actieve bezoekers vinden er hun gading. Ook de culinaire vrienden kunnen er genieten van de rijke gastronomie. Luc blijkt achter het fornuis over heel wat capaciteiten te beschikken, aldus de commentaren op de website van La Mouline.

Als het over ondernemerschap gaat, hanteert het echtpaar de bekende West-Vlaamse succesrecepten: doen wat we beloven, kleinschaligheid die kwaliteit garandeert en service met een grote ‘S’ volgens het principe niets is ons te veel.

info: www.la-mouline.fr