Seoul

West-Vlaamse bedrijven doen Zuid-Korea aan

KORTRIJK – Om en bij de honderd bedrijven en organisaties nemen van 25 tot 29 maart deel aan de koninklijke handelsmissie naar Zuid-Korea. Het koninklijk echtpaar leidt de zending en de bedrijven hopen dat die aanwezigheid deuren kan openen in het Aziatische land dat een wereldfaam heeft op het vlak van innovatie.

Om en bij de tien West-Vlaamse bedrijven reizen mee in het kielzog van koning Filip en koningin Mathilde. Opvallend aan de West-Vlaamse delegatie is de grote vertegenwoordiging uit de voedingssector. Dat begint al bij de brouwers. De Brugse brouwerij De Halve Maan laat zich vertegenwoordigen door zijn voorman en CEO Xavier Vanneste. Brouwerij Verhaeghe uit Vichte stuurt ook zijn CEO mee in de persoon van Karl Verhaeghe. Ook de vleesindustrie hoopt op nieuwe business. Varkensvlees is het belangrijkste exportproduct naar Zuid-Korea binnen deze sector van de voeding. 10% van de export van Belgisch varkensvlees naar landen buiten Europa gaat naar Zuid-Korea. Het Aziatische land voerde de voorbije tijd wel een gedeeltelijke ban door op vlees uit onze contreien. De West-Vlaamse vleessector hoopt nu het tij te keren. Jos Claeys van Westvlees maakt de verplaatsing mee, net als Guy Vandenberghe namens Delavi en Luc De Lille namens Exportslachthuis De Coster. Thierry Vandererfven zal allicht weinig moeite hebben om zijn luxemerk Belberry te verkopen. Michel Delbaere is erbij namens Crop’s.

De Zeebrugse havengemeenschap laat zich klassiek vertegenwoordigen door Joachim Coens en Marc Adriansens (ICO). Las but not least zijn er nog Sven Algoet die Sweet-Switch op de kaart wil zetten en Philippe D’heygere die namens Lapauw International industriële wasmachines probeert aan de man te brengen. Ook Paul Renson komt deze week langs in Seoul.