Beeld verkiezingsdrukwerk (2)

West-Vlaamse bedrijven INNI en Vanden Broele nu al de winnaars van de verkiezingen

KORTRIJK, BRUGGE - Wie straks de verkiezingen wint, is op vandaag nog een open vraag. Wel zeker is dat de 2 West-Vlaamse bedrijven INNI uit Heule en Vanden Broele uit Brugge, nu al de winnaars zijn van de verkiezingen. Immers: het drukwerk - een reusachtige opdracht voor rekening van de overheid - passeert door hun handen. Typisch West-Vlaams ondernemerschap op basis van kwaliteit. 

INNI is een traditionele leverancier van het verkiezingsdrukwerk. Dit maal wordt echter voor het eerst een samenwerking aangegaan met Vanden Broele uit Brugge. In oorsprong waren zowel UGA (de vroegere naam van INNI) als Vanden Broele bestuursdrukkerijen die een bepaalde expertise hebben inzake het helpen organiseren van de verkiezingen.

"Door die expertise en ervaring nu samen te voegen zullen we meer dan 70% van de markt (Vlaanderen, Brussel en Wallonië) bedienen waarbij de verkoop getrokken wordt door Vanden Broele en de productie en logistiek binnen INNI zal plaatsvinden", aldus CEO en managing director Tom Deschildre van INNI. "We hebben inmiddels een tent bijgezet op onze parking als bijkomende werkruimte. Gezien de specifieke mix van juridische kennis, drukkerij en IT en het feit dat dit maar om de x jaar doorgaat, zijn er maar een heel beperkt aantal aanbieders met de nodige kennis."

Indrukwekkende cijfers

Wat de West-Vlaamse tandem levert, is alvast indrukwekkend. Enkele cijfers op een rij illustreren dat overvloedig.

  • Meer dan 1000 gewone stemhokjes
  • Meer dan 1000 stemhokjes voor mindervaliden
  • Meer dan 10.000 kiespotloden
  • Meer dan 10.000 pakketten voor stembureau’s en telbureau’s met zowel formulieren, omslagen alsook bureelmateriaal
  • Net geen 3.000.000 oproepingskaarten
  • 7.850.000 stembiljetten

"We verzorgen ook de Operatie Belgen in het Buitenland voor 5 provincies", aldus nog Tom Deschildre. "Er wordt voorts binnen West-Vlaanderen zeer intens samengewerkt met Waak, ’t Veer en Tordale om alles op tijd klaar te hebben."

foto

: archief INNI