Club Brugge nieuw stadion 2022

West-Vlaamse bedrijven mogen nieuwe stadion Club Brugge voor hun rekening nemen

BRUGGE - Club Brugge en de stad hebben de definitieve plannen voorgesteld voor een nieuw stadion op dezelfde locatie als nu. Twee West-Vlaamse bedrijven,, Alheembouw en Sioen, werden er naar voor geschoven als belangrijkste partners in het nieuwe bouwproject dat volgens insiders om en bij de 100 miljoen euro moet kosten. 

Het officiële startschot van ‘het Brugse stadiondossier’ werd gegeven op een persmoment op 11 januari 2007. Toen kondigde Club Brugge aan dat ze een nieuw stadionproject ambieerde. Dertien jaar later lijken de plannen helemaal concreet, onder meer omdat de stad zich ook helemaal engageert. Het nieuwe stadion zou tijdens het seizoen van 2022/23 moeten klaar zijn en gaat plaats bieden aan zo’n 40.000 supporters.

Alheembouw zal instaan voor de algemene aanneming samen met Cordeel uit Temse. Het West-Vlaamse bedrijf, dat zelf een spectaculair kantoorgebouw betrekt in Oostnieuwkerke, is dit jaar exact vijftig jaar oud. Het bedrijf werd opgericht in 1970 en is een bouwbedrijf met erkenning klasse 8 categorie D. Deze erkenning berust op bewezen knowhow in de bouwwereld. Als algemeen aannemer-ontwikkelaar kan Alheembouw elk bouwproject aan, zowel nieuwbouw als renovatie van openbare, residentiële en commerciële gebouwen of kantoren over industriële complexen tot infrastructuurwerken. Het heeft sprekende referenties, onder meer bij TVH, Duco en Zoutman.

Chinese lamp en lingerie

Op de persconferentie zei Peter Temmerman, de CEO van Alheembouw, dat het nieuwe stadion er zal uitzien als een soort Chinese papieren lamp, doelend op de zachte outlook van de site. Iets totaal anders dus dan de betonnen bunker die het huidige stadion is. "Rondom de de tribunes wordt dan nog als het ware een stuk lingerie gedrapeerd", aldus nog Temmerman, die doelde op het zachte omhulsel uit textiel waar Sioen dan weer moet voor instaan.