BMT Aerospace

West-Vlaamse bedrijven trekken naar luchtvaartbeurs in Farnborough

KORTRIJK - Technologiefederatie Agoria organiseert voor de eerste keer een Belgian Aerospace paviljoen op de tweejaarlijkse lucht- en ruimtevaartbeurs Farnborough International Airshow. Deze beurs vindt plaats in het Engelse Farnborough, ten zuidwesten van Londen, van 18 tot 22 juli 2022. Agoria, dat de belangen behartigt van de Belgische luchtvaartindustrie, heeft de praktische organisatie in handen, nadat Flanders Investment & Trade en AWEX deze rol jarenlang met succes hebben vervuld. Negen Belgische bedrijven tekenen present in Farnborrough. West-Vlaanderen zorgt voor 3 van de 9 vertegenwoordigers.

In Farnborough, op het op een na grootste lucht- en ruimtevaartsalon, tonen onze bedrijven het beste van hun kunnen, zullen ze contracten afsluiten en bestellingen bekendmaken. Het is de eerste belangrijke beurs van buiten de Europese Unie waar de bedrijven aan deelnemen sinds de start van de coronacrisis. Alles samen zijn er meer dan 1.000 exposanten uit meer dan 50 landen. Er worden meer dan 150.000 professionele en 130.000 niet-professionele bezoekers verwacht.

Omzet van 2,4 miljard euro en 8.000 jobs

Corona en de oorlog in Oekraïne zetten de uitdagingen voor de luchtvaartsector op scherp. De Belgische bedrijfswereld heeft een zekere reputatie te verdedigen in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Bij de 110 leden uit de vliegtuig- en ruimtevaartuigbouw binnen Agoria werken 8.000 mensen. Ze realiseerden in 2020 een omzet van 2,4 miljard euro.

Liefst 3 van de negen Belgische bedrijven in het Belgian Aerospace paviljoen komen uit West-Vlaanderen, zo laat Agoria weten. West-Vlaanderen is daarmee de vaandeldrager in de Belgische delegatie. Het gaat om BMT Aerospace uit Oostkamp, om ScioTeq uit Kortrijk (dat destijds de defensiedivisie van Barco overnam) en om Sol.One uit Brugge.