showpad

West-Vlaamse CEO wil Showpad winstgevend maken

BRUGGE, GENT - Showpad heeft de ambitie om dit jaar winstgevend te zijn. Dat zegt de West-Vlaamse CEO Henrik Isebaert in de media. Het bedrijf van oprichters Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere draait een omzet van om en bij de 100 miljoen euro. Showpad ondersteunt in de eerste plaats multinationals (waaronder ook West-Vlaamse bedrijven als Unilin of TVH) met softwarepakketten die de sales- of de marketingactiviteiten faciliteren en pushen.   

De in 2022 aangetrokken extra muros CEO Hendrik Isebaert deelde zijn ambities en visies in de krant De Tijd. Op een omzet van 100 miljoen euro wil hij een ebitda draaien van 15 procent. Showpad moet ook uit het financiële dal klimmen waarin het zich bevond. In 2022 was het nog verlieslatend, in 2023 break-even en voor dit jaar wordt op winst gemikt.

Isebaert kondigt ook aan dat er voor het derde jaar op rij ook jobs sneuvelen bij Showpad. Dit jaar opnieuw een vijftigtal (op een totaal van 500) waarvan 9 in ons land. Showpad, dat over de hele wereld kantoren heeft, werkt in ons land vanuit Gent. Als Showpad terug aanknoopt met winst, is het de bedoeling verder te blijven groeien, en dat onder meer door overnames.

Isebaert zegt ook niet a priori afkerig te staan tegenover een eventuele beursgang van Showpad. "Dat lijkt me een aantrekkelijk doel", zegt hij daarover.