Robur 21

West-Vlaamse investeringsfonds Robur Capital verkoopt softwarebedrijf 4ITEGO aan Urbain Vandeurzen

KORTRIJK - Het West-Vlaamse investeringsfonds Robur Capital heeft zijn participatie in softwarebedrijf 4ITEGO van de hand gedaan. Koper van dienst is Smile Invest, zeg maar de groep achter Urbain Vandeurzen. Smile Invest neemt de meerderheid in 4ITEGO dat kantoren heeft in Kortrijk en Breda. 

Robur Capital is een open ended investeringsfonds opgericht in 2016 dat groeikapitaal en operationele ondersteuning verstrekt aan mature en winstgevende kleine en middelgrote ondernemingen. Het fonds wordt kundig geleid door Wim Deblauwe. Co-investeerders zijn verder Peter Caset, Franky Houtteman en Frederik Strubbe. Smile Invest neemt een meerderheidsparticipatie in 4ITEGO, dat bekend staat als een toonaangevende leverancier van digitale transformatie softwareoplossingen. Het fonds van Vandeurzen investeert samen met Xavier Werbrouck (oprichter en CEO) en het management team.
4ITEGO positioneert zich als partner voor haar klanten en levert naast software ook professioneel advies en ondersteuning bij implementaties en opleidingen. Het softwarehuis is actief in de Benelux en telt een vijftigtal medewerkers in de kantoren te Kortrijk en Breda.
Wim Deblauwe, gedelegeerd bestuurder bij Robur Capital, geeft tekst en uitleg bij de desinvestering. “In 2017 zijn we een partnership met Xavier Werbrouck en zijn team aangegaan om van 4ITEGO een leidinggevende speler in de Benelux markt te maken", aldus Deblauwe. "Dankzij de sterke organische groei en overnames van GPO Solutions en Infinite Simulation Systems, voegde 4ITEGO complementaire ondernemingen aan de groep toe. We wensen het 4ITEGO team te bedanken voor de aangename samenwerking in de voorbije jaren en wensen hen veel succes om van 4ITEGO een blijvend groeiverhaal te maken.”