Nieuws West-Vlaanderen West-Vlaamse investeringsmaatschappij Robur Capital stapt in Antwerpse evergreen Bureau Bockstael

West-Vlaamse investeringsmaatschappij Robur Capital stapt in Antwerpse evergreen Bureau Bockstael

West-Vlaamse investeringsmaatschappij Robur Capital stapt in Antwerpse evergreen Bureau Bockstael

LEDEGEM – De West-Vlaamse investeringsvennootschap Robur Capital neemt een meerderheidsbelang in Bureau M.F.J Bockstael. Het management stapt mee in het kapitaal. Bureau M.F.J. Bockstael werd opgericht in 1937 en is gespecialiseerd in de bescherming van de intellectuele eigendom in zowel technische innovaties als nieuwe merknamen of logo’s of een nieuw design, en dit dankzij een grondige expertise op het gebied van octrooien, merken en modellen. Een team van experts adviseert zowel kmo’s als grote bedrijven in de keuze van de beste beschermingsstrategie en biedt deskundige begeleiding gedurende het hele registratieproces.

Momenteel telt Bureau Bockstael 22 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Antwerpen zijn er bijkantoren in Gent, Hasselt, Herentals en Kortrijk. Het bureau heeft de ambitie om te groeien, zowel organisch en via gerichte overnames, maar in eerste instantie wordt gemikt op de Belgische markt.
Tinneke Jacobs zal als CEO het nieuwe managementteam leiden. Voormalig CEO Dirk Caluwaerts en Patrick van Varenberg blijven bij het bureau. Wim Deblauwe, managing director van Robur Capital is tevreden: “We hebben alle vertrouwen in het team rond Tinneke Jacobs. We zijn ervan overtuigd dat ze de juiste expertise hebben om Bockstael verder uit te bouwen. Bovendien geloven we in het potentieel van deze sector.” “Ik ben vereerd om de rol van CEO op te nemen“, zegt Tinneke Jacobs. “Met Robur Capital hebben we bovendien de juiste partner gevonden die onze langetermijngroei kan ondersteunen.”
Om de toekomst van het bedrijf te verzekeren, werd het management van Bureau Bockstael geadviseerd door NX Corporate Finance. Vandelanotte en Eubelius traden op voor Robur Capital. De betrokken partijen zijn overeengekomen om geen verdere financiële details bekend te maken.

Focus op waarde en waardecreatie

Robur Capital werd opgericht in januari 2016 door 4 gedreven ondernemers met samen meer dan 80 jaar bedrijfservaring. De missie: kapitaal en operationele ondersteuning verstrekken aan ondernemers en kleine en middelgrote bedrijven zodat die hun ambities kunnen realiseren – groei, overnames en overdrachten. CEO Wim Deblauwe en co (door de wol geverfde ondernemers zoals Johan Verhelst, Peter Caset en Peter Tytgadt) gaan daarbij uit van waarden en waardecreatie.

België is een land van kmo’s. Waar de meeste investeringsfondsen zich richten tot middelgrote en grotere ondernemingen, focust Robur Capital bewust op de kleinere succesvolle bedrijven met een jaarlijkse EBITDA tussen 0,5 en 2 miljoen euro. “Groei en professionalisering van dit segment liggen ons na aan het hart, aldus Robur. “Uit een representatieve studie bij kleine en middelgrote familiebedrijven in België is gebleken dat 60% van de ondervraagde ondernemers het bedrijf binnen 10 jaar wil overlaten. Van de ondernemers die de zaak willen overdragen aan de volgende generatie, ziet 60% financiële obstakels. Bovendien is 55% op zoek naar een opvolger buiten de familie. Kortom, in het doelsegment van Robur Capital is er behoefte aan extern kapitaal.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.