Nieuws West-Vlaanderen West-Vlaamse meesterkok Christian Van Den Ouden krijgt culinaire onderscheiding

West-Vlaamse meesterkok Christian Van Den Ouden krijgt culinaire onderscheiding

West-Vlaamse meesterkok Christian Van Den Ouden krijgt culinaire onderscheiding

KNOKKE – Topchef Christian Van den Ouden kreeg recent de zoveelste erkenning in zijn mooie carrière. De meesterkok van het Knokse restaurant Mascotte werd opgenomen als Maître Rôtisseur in de prestigieuze culinaire organisatie Chaîne des Rôtisseurs.

De organisatie Chaîne des Rôtisseurs telt meer dan 25.000 leden wereldwijd, allemaal mensen die dezelfde waarden delen over de kunst van de fijne keuken. Het lidmaatschap van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs biedt de gelegenheid om met gelijkgestemden de interesse voor de gastronomie en culinaire cultuur te delen.

Het avontuur van Christian Van Den Ouden begon toen hij Channel 16 in Zeebrugge overnam in 2008. Van den Ouden maakt er zijn werk van om gerechten te creëren met streekgebonden producten. Het werd een passie om te koken met de beste, verse vis die onze mooie Noordzee te bieden heeft. Zijn liefde voor de gastronomie in combinatie met zijn streven naar perfectie, wierpen vruchten af.

Christian Van den Ouden werd eerder al bekroond met de Bib Gourmand van Michelin en kreeg ook erkenning in de Gault&Millau. In 2014 verhuisde hij naar restaurant Mascotte in het Grand Casino Knokke waar hij sinds 2016 Executive Chef is. Mede dankzij zijn geweldige keukenbrigade en souschef, heeft topchef Van den Ouden ervoor gezorgd dat restaurant Mascotte in Knokke en omstreken een vaste waarde is geworden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.