extra shop

West-Vlaamse ondernemers Stephan Lesage en Greet Huysentruyt voelen zich in Wallonië als vissen in het water

NAMEN - West-Vlamingen die graag, veel én met succes investeren in Wallonië? Ze bestaan wel degelijk. Greet Huysentruyt en Stephan Lesage zijn er het levende bewijs van. In 1992 hielden ze Extra Shop boven de doopvont. Hun winkelketen waar van alles en nog wat is te vinden, is vandaag toonaangevend over de taalgrens. Greet Huysentruyt en Stephan Lesage ontkrachten daarmee de stereotype beeldvorming over ondernemen en het economisch klimaat in het zuiden van ons land.

 

Met 44 winkels verspreid over Wallonië biedt Extra Shop een breed scala aan producten en stelt het de waarden: respect en empathie, authenticiteit, duurzaamheid, enthousiasme, teamgeest en toewijding aan klanten hoog in het vaandel. Hun verhaal is een voorbeeld van Vlaamse ondernemers die met succes in Wallonië opereren en een blijvende impact hebben op de regio.

Stephan Lesage en Greet Huysentruyt openden hun eerste winkel in 1992 in Comines, en sindsdien hebben ze niet alleen hun bedrijf, maar ook hun visie laten groeien. Wat begon als een bescheiden winkel van 100 vierkante meter, is uitgegroeid tot een bloeiende retailketen met 43 winkels in Wallonië met een totaaloppervlakte van 70.000 m². Het echtpaar heeft altijd vastgehouden aan hun waarden en heeft een bedrijfscultuur gecreëerd gebaseerd op de principes van respect en empathie, authenticiteit, enthousiasme, teamgeest en toewijding aan hun klanten. “We zijn ons er eigenlijk niet van bewust dat wij met Extra Shop een atypisch ondernemersverhaal schrijven, net omdat ondernemen in het zuiden van het land voor ons zo evident is," zegt het duo. "Met onze jarenlange ervaring kennen we de Waalse markt én klant door en door. ”

Atypisch voorbeeld

Het verhaal van Extra Shop is een ongebruikelijk voorbeeld van Vlaamse ondernemers die met succes hun ondernemingsavontuur zijn begonnen in Wallonië en daar steeds verder zijn blijven uitbreiden. Hun groei is het resultaat van hard werken, vastberadenheid en het vermogen om sterke menselijke banden te smeden in een andere taal en cultuur.

Dag na dag blijven Greet en Stephan zich inzetten voor hun bedrijf en hun medewerkers met dezelfde passie als op de eerste dag. Hun toewijding en enthousiasme zijn een bron van inspiratie voor iedereen binnen het bedrijf. Die attitude vertaalt zich ook in het HR-beleid. "Bij Extra Shop staat een solide personeelsbeleid centraal, waarbij de nadruk ligt op het welzijn van medewerkers, waardoor burn-outs dan ook bijna niet voorkomen", aldus de West-Vlaamse ondernemers. "Dit beleid omvat uitgebreide training en ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor medewerkers hun vaardigheden kunnen verbeteren en kunnen groeien. Bovendien worden maatregelen genomen om een gezonde balans tussen werk en privéleven te ondersteunen. Dit alles weerspiegelt de sterke toewijding van Extra Shop aan het creëren van een gezonde, gelukkige en productieve werkomgeving voor haar team, wat bijdraagt aan het succes van het bedrijf.