Rousseau Steve basketbal

West-Vlaamse topondernemers schragen mee het beleid van nieuwe eersteklasser House of Talents Kortrijk Spurs

KORTRIJK - Na decennia lang in het vagevuur van de lagere klassen te hebben vertoefd, maakt de Kortrijkse basketclub House of Talents Kortrijk Spurs volgend seizoen zijn wederopwachting op het allerhoogste niveau. Niet in het minst met dank aan voorzitter en bekend ondernemer Steve Rousseau (House of Talents), die professionalisme predikt in alle geledingen van de grootste club van Vlaanderen. Daar hoort ook het aantrekken bij van West-Vlaamse topondernemers, zowel als sponsors als in de rol van eersterangs adviseurs.  

Stuk voor stuk gaat het om ondernemers die al een en ander bewezen hebben op hun terrein en binnen hun bedrijf. Toppers zijn het, al willen ze dat zelf niet gezegd hebben: Dominique Valcke (CEO Stadsbader), Xavier Dewulf (CEO G&V), Arne Vandendriessche (CEO Signpost), Stijn Vandeputte (voorzitter Trustteam) en Steven Buysse (managing partner bij CVC). Samen met Steve Rousseau zelf hebben ze voor een kapitaalinjectie gezorgd van 1,5 miljoen euro.

Voor Rousseau is het een duidelijk gegeven: sportieve ambitie en ondernemerschap moeten hand in hand gaan, zoals hij in zijn strategische nota schrijft. De genoemde 'Kortrijkse' ondernemers met een passie voor sport, hebben hun krachten gebundeld en Spurs Invest BV opgericht. Eén van de eerste beleidsbeslissingen betrof ook het aantrekken van een voltijds algemeen manager in de persoon van Davy Callewaert (47).

Zoals het ondernemers past, wordt de sportieve lat hoog gelegd. Maar ook de extra-sportieve lat gaat omhoog. Onder het motto 'Dream big, think big' werden er ook al gesprekken opgestart met de stad om een nieuwe state-of-the-art baskettempel uit de grond te stampen. Wordt vervolgd dus.