Entre deux Monts Bacquaert Martin 20

West-Vlaamse wijndomein Entre Deux Monts viert 20e verjaardag

HEUVELLAND - De familie Bacquaert maakt zich op voor de viering van twintig jaar Entre Deux Monts. Het unieke en door kenners ook hoog aangeschreven wijndomein bevindt zich in het midden van twee bergen: de Zwarte en de Rode Berg, nabij Westouter. Het is ook het grootste West-Vlaamse wijndomein.    

Het wijnhuis gooit jaarlijks zo'n 150.000 flessen per jaar op de markt. Naast de klassiekers scoren ook de mousserende wijnen bijzonder goed. Ze mogen de naam champagne niet dragen maar komen volgens kenners dicht in de buurt. Sommigen bestempelen de Wiscoutre zelfs als de West-Vlaamse champagne. Een koel klimaat zou ideaal zijn om mousserende wijnen te produceren, ook in onze contreien dus.

In 2004 besliste vader Yves er voluit voor te gaan, nadat grootvader Jean de nodige gronden had aangekocht op de flanken nabij Westouter. Inmiddels heeft Martin Bacquaert namens de derde generatie de touwtjes in handen. Hij is bio-ingenieur van vorming en bekwaamde zich daarna verder in de wijnbouw en de oenologie. In een recent interview zei de huidige CEO dat de West-Vlaamse wijnboeren wat meer chauvinistisch mogen zijn om een tegengewicht te vormen tegen de overheersende Franse wijncultuur.

Entre Deux Monts promoot overigens niet alleen de eigen wijnen maar zorgt via allerlei activiteiten ook voor een grote meerwaarde op toeristisch vlak.