Aqualex best managed

West-Vlaanderen boven bij ‘best managed companies’

KORTRIJK - West-Vlaamse bedrijven gingen op het prestigieuze concours 'Best Managed Companies' (een organisatie van Deloitte) aan de haal met bijna de helft van de onderscheidingen. In 2017 lanceerde Deloitte Private het programma Best Managed Companies in samenwerking met Econopolis en vanaf 2019 ook met de KU Leuven. Het programma wil sterk presterende Belgische privébedrijven begeleiden en erkennen. Best Managed Companies is een internationaal label dat voor kwaliteit en uitmuntendheid staat. Het programma werd in 1993 ontwikkeld in Canada en werd intussen reeds doorgevoerd in 46 landen wereldwijd.

In totaal werden een dertigtal bedrijven van over heel België in de bloemetjes gezet. LVD van CEO Carl Dewulf (zie Made in West-Vlaanderen) ging aan de haal met de meest prestigieuze onderscheiding: platinum.

Daarnaast vielen nog 6 West-Vlamse bedrijven op de een of andere manier in de prijzen. Zo waren er gouden  medailles voor Belgian Pork Group (van CEO Jos Claeys) en voor Locinox (Bram Dieryckx). Stadsbader (CEO Dominique Valcke) en Vanheede Group (David en Caroline Vanheede) kregen de status van requalifying gold laureate. Finaal kwamen ook nieuwe West-Vlaamse bedrijven zich melden in de keurgroep van bedrijven: Aqualex (Alexander Vanlerberghe) en Woodstoxx (Robbert Desmet en Gregory Minne).

Uitmuntender dan uitmuntend

Het Best Managed Companies-programma viert zijn zevende verjaardag in België. Elk jaar erkent het programma sterk presterende privébedrijven die een consistent leiderschap in hun sector tonen door een heldere strategie, robuuste en innovatieve competenties, en de betrokkenheid van de werknemers om te zetten in uitstekende financiële resultaten.

De editie van dit jaar is bijzonder omdat het de allereerste 'Platinum' laureaten erkent eer voorbehouden voor het West-Vlaamse LVD), bedrijven die sinds de start van het programma al zeven jaar op rij zijn bekroond voor hun uitmuntendheid.

foto: Aqualex