Bourgeois en leeuw Export

West-Vlaanderen boven op Leeuw van de Export

BRUGGE - De West-Vlaamse bedrijven zijn prominent aanwezig in de preselectie van de Leeuw van de Export, die later dit jaar wordt toegekend. De Leeuw van de Export beloont bedrijven die uitblinken door hun prestaties op de exportmarkt.

Minister-president Geert Bourgeois maakte zopas de zes kandidaten bekend die de hoogste exportonderscheiding in de wacht zullen proberen te slepen. Dit jaar reikt Flanders Investment & Trade voor het 17e jaar op rij de Leeuw van de Export uit. Uit de inschrijvingen werden tijdens een eerste juryronde 6 uitzonderlijke exportsuccesverhalen geselecteerd. Zij maken kans om de export award op woensdag 19 september mee naar huis te nemen. Drie van de zes geselecteerde bedrijven, ofte de helft, is afkomstig uit West-Vlaanderen.

In de categorie 'bedrijven tot maximaal 49 medewerkers' dragen twee van de drie kandidaten een West-Vlaams etiket. Het gaat om Boplan uit Moorsele (aanrijd-, val- en stootbeveiligingssystemen die hun toepassing vinden in magazijnen en productiehallen, op luchthavens, boorplatformen, (petro)chemische sites enzovoort) en om familiebedrijf SCE uit Lichtervelde (silo’s voor de opslag van voeders, bulkvoeding, granulaten, pellets enzovoort). In de categorie boven de 50 medewerkers dingt het Roeselaarse be Matrix (modulaire standenbouwsystemen) naar de hoogste onderscheiding.

In marge van de Exportbeurs in Brussel maakte Geert Bourgeois nog bekend dat FIT (Flanders Investment & Trade) drie buitenlandse kantoren toevoegt aan zijn al breed vertakt internationaal netwerk. De nieuwe FIT-gezanten komen er in Ghana (Accra), Nieuw-Zeeland (Christchurch) en Oezbekistan (Tashkent).