Toran 24

Wevelgem Airport verwelkomt nieuw en multifunctioneel helicopterbedrijf Toran

WEVELGEM - Luchttaxi, opleidingscursussen, incentive tripjes. Het gloednieuwe helicopterbedrijf Toran van de jonge West-Vlaamse ondernemers Matthias Decleer (Brugge) en Arno Soete (Kortrijk) - allebei prille dertigers - mag het vanaf nu allemaal aanbieden. De vergunning is goed en wel op zak na een lange en moeilijke procedure en mede met dank aan 'fluistercoach' Wim Decleer. Binnen de juridische koepelvennootschap zijn de aandelen netjes verdeeld tussen de drie.

Alvast de loopbaan van Matthias Decleer oogt atypisch. Hij volgde en vervolledigde succesvol een opleiding architectuur aan Sint-Lucas in Gent. Maar mede van thuis uit had hij al van in zijn jeugd een eeuwige passie ontwikkeld voor de luchtvaart.

De meeste dromen mogen dan al bedrog zijn maar Decleer ging achter zijn droom na en zet die droom dezer dagen om in een concrete onderneming. "Al was het dan een bijzonder lange reis om alle vergunningen in de wacht te slepen", zegt Decleer, die zelf een zestal jaar geleden, ook al met succes de licentie van helikopterpiloot op zak heeft gestoken.

Met zijn boezemvriend Arno Soete, die ook actief is in de bouwwereld (projectontwikkeling), staat Decleer nu aan de start van zijn grote avontuur. "Onze eerste en grootste bedoeling was om een helikopterbedrijf in de markt te zetten dat op alle vlak hyper professioneel zou zijn", zegt het duo. "Ook willen we het imago van de sector opkrikken. Helikopters hoeven er niet alleen te zijn voor de superrijken, we willen er tegen betaalbare prijzen ook zijn voor een breder publiek. Bovendien is het een ideaal en efficiënt vervoermiddel dat voor veel toepassingen kan dienen."

Totaalaanbod

Het vernieuwde helikopterbedrijf vliegt door de lucht onder de naam Toran. Toran Heli Academy, dat 27 jaar geleden opgericht werd, is inmiddels ook overgenomen door Arno Soete, Matthias Decleer en door stille vennoot Wim Decleer.

Met meer dan 100 huidige studenten is Toran Heli Academy toonaangevend als opleidingscentrum. “Mensen die dromen om zelf een helikopter te kunnen besturen, zijn altijd welkom om een initiatievlucht in te plannen", aldus Decleer. "Wij maken dromen waar bij Toran.”

De gekende Helikopterschool breidt nu zijn actieradius nu ook uit naar Toran Heli Services & Academy en biedt vanaf nu naast hun gekende opleidingscentrum ook allerlei soorten commerciële vluchten aan. Dat gaat van bedrijfsvluchten voor teambuildings naar restaurant of hotel vluchten tot zakenvluchten naar onze buurlanden. Er staat een vloot ter beschikking van een tiental helikopters waarbij Toran opereert vanuit Antwerpen, Knokke, St-Truiden, Oostende en het hoofdkantoor in Wevelgem.

Van en naar het Hof van Cleve

De interesse vanuit de West-Vlaamse zakenwereld is groot. De certificering opent de deur naar snelle, gemakkelijke en comfortabele reizen naar elke gewenste bestemming, zowel binnen als buiten België.

"Onze birds (lees helikopters), bieden een unieke ervaring waarbij de vrijheid van vliegen wordt gecombineerd met het praktische voordeel van snelle verplaatsingen", aldus de jonge dertigers. "Het vermijden van druk verkeer en het overschrijden van grenzen wordt nu een ware traktatie voor zowel zakelijke reizigers als avontuurlijke individuen. Bovendien zijn er nog de recente ontwikkelingen met de departementen Toran Travelling en Toran Events. In dit verband hebben we onder meer een exclusieve partnership afgesloten met onder meer het gerenommeerde Hof van Cleve."