Habitat 1

Wevelgemse vastgoedkantoor Habitat innoveert met nieuwe formule

WEVELGEM - Het Wevelgemse vastgoedkantoor Habitat pakt dezer dagen uit met een totaal nieuw concept om de markt te benaderen. Niet het product (huis of flat) wordt in de kijker geplaatst zoals al decennia lang gebruikelijk is, wel de persoon die namens Habitat de zaken opvolgt en tot een goed einde brengt. Een concept met een driedubbel voordeel: een nieuwe manier om het eigen personeel een goed gevoel te geven, een formule die ook de klantgerichte aanpak dubbel en dik onderlijnt en tot slot ook een opening richting meer groei.   

Habitat, al dertig jaar een bekend naam in Zuid West-Vlaanderen, is het vastgoedkantoor van Emmanuel Louf. De actieradius strekt zich vooral uit in een straal van pakweg 25 kilometer rond de hoofdzetel in Wevelgem. Maar Louf wil ook groeien daarbuiten. "We willen opvallen door anders dan anderen te zijn", zegt Louf. "Daar hebben we grondig over nagedacht, want in deze tijden verandert alles, de manier van leven zowel als de manier van werken. Dus waarom ook niet onze aanpak onder het vergrootglas houden? Er zijn nog altijd twee manieren om een vastgoedtransactie tot een goed einde te brengen. Ofwel leg je de hele operatie in handen van een vastgoedmakelaar. Ofwel probeer je als eigenaar je eigen bontjes te doppen en biedt je uw pand zélf online aan. In dat laatste geval zal de verkoper nog altijd de back office van een vastgoedspecialist waarderen, want er komt zoveel bij kijken. Wij bieden beide formules aan."

Makelaar in de kijker

Habitat werkt zelf met makelaars die op zelfstandige basis werken en daarvoor een commissie ontvangen. "Het zijn deze mensen die wij met Habitat in de kijker willen plaatsen," zegt Emmanuel Louf. "Aan de glazen gevel van ons kantoor zal je dan ook meldingen vinden zoals: Dank Delphine, je deed een geweldige job. Idem dito op de affiches die je in het straatbeeld vindt: dit pand werd verkocht met dank aan Jan, Piet of Pol, de makelaar die alles tot een goed eind hielp brengen. We hopen op deze manier onze activiteiten ook te kunnen uitbreiden naar andere regio's, waar we zelfstandige makelaars zoeken."

Momenteel opent Habitat zijn nieuwe concept hub. Het is een coworking space voor alle Habitat-makelaars in de regio. Makelaars werken dus lokaal maar kunnen ook terecht in de hub waar alles aanwezig is om het aangename aan het zakelijke te koppelen: een gezellige bar, een cigar room, bureauruimte, lounge, tekenzaal, meeting rooms en binnenkort een buitenterras.

info: https://www.mijnhabitat.be/blog/ceci-nest-pas-une-vacature-voor-een-doorsnee-makelaar