Harelbeke E3 koers

Wielerkoers E3 Prijs Harelbeke krijgt nieuwe hoofdsponsor

HARELBEKE - De wielerkoers E3 krijgt met BinckBank een nieuwe sponsor, de opvolger ook van Record Bank. De van origine Nederlandse bank, met Belgische hoofdzetel in Antwerpen, breidt zijn wielersponsoring zo verder uit en legt 150.000  euro op tafel om hoofdsponsor te worden van 'Harelbeke'. 

Met de BinckBank Tour, een rittenkoers door België en Nederland in augustus, toonde BinckBank reeds zijn interesse in de wielerwereld. De online bank voor beleggen, vermogensbeheer en sparen verbindt zich nu nog sterker met de sport door ook hoofdsponsor en naamgever van de E3 Harelbeke te worden.Vincent Germyns, bestuursvoorzitter BinckBank: “De resultaten van de sponsoring van de BinckBank Tour overtreffen onze verwachtingen. Zo is onze naamsbekendheid de afgelopen twee jaar flink gestegen. We gaan nu verder op de ingeslagen weg van wielersponsoring. Zeker nu wij met nieuwe laagdrempelige online diensten op het gebied van vermogensbeheer en sparen een groter publiek willen aanspreken. Daarmee zijn we bovendien actief in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje, landen waar de wielersport erg populair is.”

Met onder meer Tom Boonen, Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Fabian Cancellara en sinds vorig jaar ook Niki Terpstra op de erelijst, trekt BinckBank alleszins een straffe eendagskoers naar zich toe. De E3 BinckBank Classic is een organisatie van KWC Hand in Hand vzw, waarin ook West-Vlaamse ondernemers zoals onder meer Guy Dedeyne (Dedeyne Construct) zetelen. Wie de eerste winnaar wordt van de nieuwe koers, zal op 29 maart 2019 geweten zijn.