De Clerck bert sommelier

Wijnen De Clerck trekt topsommelier Mathieu Vanneste (ex Hof van Cleve, ex Boury) aan

KORTRIJK - Het bekende huis van vertrouwen Wijnen De Clerck versterkt zijn team met een uitzonderlijke keuze. Topsommelier Mathieu Vanneste komt zich aansluiten. “Het is een logische stap binnen onze filosofie en strategie", zegt Bert De Clerck. "We willen incontournable zijn voor elke wijnliefhebber. Onze honger naar excellentie is groot.”

Wijnen De Clerck heeft het afgelopen decennium indrukwekkende sprongen gemaakt. “Vanuit onze stevige kern zijn we de laatste jaren vooral als bedrijf gegroeid,” glundert trotse zaakvoerder Bert De Clerck. “Maar nu zijn we op een punt gekomen waar we willen opschalen naar het hoogst mogelijke niveau. We gaan onze klanten nóg meer verrassen, soigneren en inspireren.”

Mathieu Vanneste, een icoon in de wijnwereld, versterkt het team van Wijnen De Clerck. Met een indrukwekkende carrière in het buitenland en vervolgens bij driesterrenrestaurants Hof Van Cleve en Boury brengt Mathieu een ongeëvenaarde expertise met zich mee. In 2016 werd hij gelauwerd als beste sommelier van België en Luxemburg door Gault&Millau. Begin 2024 stond Mathieu opnieuw op het podium met de prestigieuze titel van eerste sommelier voor België en Luxemburg door gastronomische gids Michelin. De diepgaande kennis en passie maken van Mathieu een sterke aanwinst voor Wijnen De Clerck.

 

Toeval bestaat niet

“Mathieu en ik kennen elkaar al 25 jaar,” vertelt Bert De Clerck. “We hebben allebei een eigen en verschillend groeitraject afgelegd binnen de wijnsector. Nu zijn we op een punt gekomen waar we onze kennis en ervaring graag willen samenbrengen. Mathieu komt aan boord als mijn rechterhand met als doel ons project gezamenlijk naar een volgend niveau te tillen. We gaan fors inzetten op kennis, kwaliteit en beleving. Dat de wegen nu samenkomen, kan alleen maar vuurwerk geven.”

 

Kennis delen is vermenigvuldigen

Mathieu Vanneste leeft voor wijn, zo zegt hij zelf. "Ik krijg energie van het ontdekken, door kennis op te slorpen en deze vervolgens met anderen te delen", zegt Vanneste. "Laat dít nu net mijn missie worden binnen Wijnen De Clerck. Ik kijk ernaar uit om het ganse team mee op sleeptouw te nemen. Daarnaast wil ik ook netwerken met elkaar gaan verbinden. Wijnen De Clerck zet reeds in op het samenbrengen van gelijkgestemden, daar wil ik in accelereren. Wijn is een perfect bindmiddel. Ten slotte voel ik me binnen de bestaande bedrijfscultuur als een vis in het water. Positiviteit, creativiteit en klantengerichtheid staan hier centraal. En dat voel je oprecht.”

Een schatkamer voor de wijnliefhebber

Bert De Clerck wil met zijn wijnhuis, ruim 50 jaar terug gestart door zijn vader Paul, een ultieme droom realiseren: van Wijnen De Clerck een inspiratiebron maken voor elke wijnliefhebber. Een magische plek waar je kan grasduinen en ontdekken. Een unieke plaats waar onze goed opgeleide medewerkers zowel particulieren als horeca kunnen begeleiden. "We willen het concept van ‘wijnwinkel’ zo ver rekken als we kunnen", zegt Bert De Clerck. "Het is ambitieus maar haalbaar. Ons concept staat er en met de komst van Mathieu wordt het alleen maar beter.”

Kwalitatief selectief

“Alles begint bij een kwalitatief aanbod,” besluit Mathieu. “Samen met Bert wil ik het gamma uitpuren en uitbreiden. Kwaliteit boven kwantiteit. Een mix van klassiekers en opmerkelijke buitenbeetjes. Een juiste en kwalitatieve selectie vormt de basis van ons concept. Van daaruit bieden we onze klant telkens weer de juiste wijn voor het juiste moment. Dan creëer je magie, vind ik. Wanneer alles juist samenvalt, tovert een juiste wijn een alledaags moment om tot een emotionele beleving.”

Wijnen De Clerck is een familiale wijnhandel uit Kortrijk, opgericht in 1972. Het unieke wijnhuis biedt een breed scala aan originele en kwalitatieve wijnen uit de hele wereld aan, geschikt voor particulieren, horeca en bedrijven. Het assortiment omvat zowel klassiekers als exclusiviteiten die als referentie worden beschouwd in hun regio. Met ultramoderne, geklimatiseerde faciliteiten en een team van opgeleide sommeliers, garandeert Wijnen De Clerck perfecte bewaarcondities en uitstekende service, zowel online als in de winkel.