Nieuws West-Vlaanderen Willy Naessens investeert mee in het investeringsfonds van Geert Noels en de familie Moorkens

Willy Naessens investeert mee in het investeringsfonds van Geert Noels en de familie Moorkens

Willy Naessens investeert mee in het investeringsfonds van Geert Noels en de familie Moorkens

WAREGEM – Willy Naessens is één van de captains of industry die vers kapitaal storten in ACE, het nieuw opgerichte investeringsfonds van de bekende Geert Noels en van de familie Moorkens. Hij bevindt er zich in goed gezelschap. Naast Naessens, hebben ook Fernand Huts en Vic Swerts (van Soudal) hun portefeuille opengetrokken voor een niet nader genoemd bedrag.   

ACE Family Fund wil 100 miljoen euro bij elkaar brengen. Maar nu al ziet het er naar uit dat er meer geld in kassa zal komen. Bedoeling is geld te stoppen in veelbelovende familiebedrijven van eigen boden met een aantrekkelijk groeiparcours. De inbreng van ACE kan schommelen tussen de 2 en de 20 miljoen euro. Voorwaarde is wel dat het management betrokken blijft bij de dagelijkse operaties.

ACE Family Fund is de nieuwste speler in een al aardig bezet landschap van financieringsgroepen of familieholdings die eenzelfde doel nastreven. Denk maar aan Baltisse, Indufin of Sofindev. De familie Moorkens, wel bekend uit de autosector, stapte vorig jaar in Econopolis, het think tank bedrijf van Geert Noels. Daaruit vloeide een nieuw initiatief voort.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.