Nieuws West-Vlaanderen Winst Club Brugge maakt duik

Winst Club Brugge maakt duik

Winst Club Brugge maakt duik

BRUGGE – Uit de jaarrekeningen die Club Brugge publiceerde, blijkt dat – geen verrassing overigens – de netto winst in het laatste boekjaar (vooral een coronajaar) een flinke duik maakte: van 35,2 miljoen euro naar net geen 2 miljoen euro. Verklaringen zijn onder meer de lege stadions en het feit dat er minder geld gepuurd werd uit uitgaande transfers van spelers.    

Club Brugge haalt nu zijn grootste inkomsten uit mediarechten vooral dan in het kader van de Champions League, het sterrenbal van het Europees voetbal. Die geldstroom was goed voor 43,7 miljoen euro. Ook sponsorcontracten, goed voor 13,5 miljoen euro zijn cruciaal. Omdat Club Brugge in het coronajaar sportief erg goed presteerde, steeg de loonmassa, inclusief dus de winstpremies, van 46 miljoen euro naar 50,5 miljoen euro.

Door de lege stadions zag het voetbalbedrijf Club Brugge ook de gelden uit wedstrijden (wedstrijdopbrengsten) zinken van 18 miljoen naar 5,5 miljoen euro. Nog in het coronajaar werd minder geld geboekt uit transfers van spelers: 15,5 miljoen euro tegenover 49 miljoen euro het jaar voor corona.

Club Brugge deed dit jaar een poging om naar de beurs te gaan, maar blies die beursgang ter elfder ure af, vooral wegens weinig kleurrijke vooruitzichten en gebrek aan belangstelling van buitenaf.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.