Nieuws West-Vlaanderen Winston gooit de stok in het hoenderhok van de advocaten

Winston gooit de stok in het hoenderhok van de advocaten

Winston gooit de stok in het hoenderhok van de advocaten

Brugge

In Brugge werd het juridisch platform ‘Winston’ gelanceerd. Winston is een nieuw online platform voor betaalbaar juridisch advies door advocaten. Voortaan is het voor particulieren en ondernemingen mogelijk om online een juridische vraag aan een advocaat te stellen tegen een op voorhand gekende prijs.

Winston is het eerste online platform voor betaalbaar juridisch advies door advocaten voor zowel ondernemingen als particulieren. Op deze wijze streeft Winston ernaar om de drempel tussen de rechtszoekenden te verlagen.  Bovendien is het platform een nieuw ‘tech’ medium voor advocaten in een snel digitaliserende juridische wereld.

Particulieren en ondernemers worstelen vaak met een juridisch probleem waarvoor zij het op het eerste gezicht het niet waard vinden om naar aan advocaat te stappen. Als alternatief zoekt de rechtszoekende naar antwoorden op het internet. Een studie wees uit dat maar liefst 30 procent van de Vlamingen het internet consulteert voor juridisch advies. Dit online zoeken van juridische antwoorden houdt evenwel risico’s in. Online advies is immers in vele gevallen niet op maat van de rechtszoekende geschreven.

Winston wil die onzekerheid aanpakken en biedt de mogelijkheid aan particulieren en ondernemingen om hun vraag online aan een advocaat te stellen die een op maat gemaakt advies verleent. Het online stellen van een vraag gebeurt op een gebruiksvriendelijke manier. Op de website kiest de rechtzoekende de categorie waar de vraag thuishoort, beschrijft hij bondig zijn juridisch probleem, voegt hij eventueel documenten toe en duidt hij vervolgens de termijn aan (24 uur of 72 uur) waarbinnen hij een advies wenst. Na betaling wordt de vraag naar een advocaat uit het Winston-netwerk doorgestuurd die zo snel als mogelijk een professioneel advies verleent.

info: https://www.winston.be

 

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.