Woodstoxx Bishorn

Woodstoxx zorgt voor een unieke teambuilding: met zijn allen naar de top van de Zwitserse Mont Blanc

MENEN - Van een stunt inzake teambuilding gesproken, dit is er eentje die kan tellen. Robbert Desmet en Grégory Minne, de eigenaars en zaakvoerders van Woodstoxx, kwamen op de Nieuwjaarsreceptie van hun bedrijf voor de dag met een unique selling proposition: al wie dat wil, mag in augustus mee op expeditie naar de top van de Zwitserse berg Bishorn (4.151 meter hoog boven de zeespiegel) . De respons was prompt en positief. Meer dan 70 medewerkers hebben zich al ingeschreven voor de klim naar de top van de Zwitserse Mont Blanc.

Zopas hield Woodstoxx naar goede gewoonte zijn jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst met de medewerkers van de volledige bedrijvengroep: Woodstoxx, Belgiqa, Unicus en The Hub.

De groep rond oprichters Robbert Desmet en Grégory Minne, deed een terugblik op het voorbije jaar en stelde aan zijn medewerkers de plannen van 2024 voor, met dit jaar een opmerkelijk event: de beklimming van de Bishorn, een berg van 4151 meter hoog in de Zwitserse Alpen. Niemand minder dan wereldrecordhouder Mathieu Bonne zal de trip begeleiden.

Unieke teambuilding

In de zoektocht naar een unieke teambuilding en challenge, zocht de tandem Desmet-Minne het ver, of beter vrij hoog.  Bedoeling is om met zoveel mogelijk medewerkers samen naar de top van de Bishorn te klimmen: een berg van 4151 meter hoog in de Zwitserse Alpen. Een heuse uitdaging, die niet te onderschatten valt en dus ook een intensieve voorbereiding vraagt. Reeds zeventig medewerkers van het team schreven zich in voor deze uitdaging. Nu al een ongezien succes en het bewijs dat de medewerkers uit het goede hout zijn gesneden. Ze werken dan ook niet toevallig bij...Woodstoxx.

Persoonlijke missie

Mathieu Bonne, gekend van zijn verschillende wereldrecords en een boegbeeld van volharding en inzet, zal het hele traject ondersteunen en mee klimmen met het bedrijf. Samen met Bjorn Vandeweghe van The Climbing Managers, heeft hij een parcours en trainingsschema op poten gezet om het team optimaal voor te bereiden op de beklimming.

"We hebben er onze persoonlijke missie van gemaakt om elke medewerker van Woodstoxx, sportief of niet, op de top te krijgen,” vertellen CEO Robbert Desmet en Mathieu Bonne. “Vanaf maart staan er op maandagavond wekelijkse trainingen ingepland en gaan we ook een viertal specifieke workshops houden om iedereen veilig en goed voorbereid boven te krijgen.”

Kimmen voor een goed doel

Aan de avontuurlijke expeditie zit ook een sociaal aspect vast. Om de medewerkers extra te motiveren om voldoende te trainen, kan er per trainingssessie geld verdiend worden, dat vervolgens aan diverse goede doelen geschonken zal worden. De medewerkers mogen hiervoor zelf goede doelen voorstellen.

De beklimming van de Bishorn staat gepland op 23 en 24 augustus 2024. Woodstoxx boekte de Tracuithut in de Valais-streek in Zwitserland, van waaruit het de expeditie met negentig klimmers, inclusief berggidsen, zal aanvatten.

foto: Bert Demasure