Nieuws West-Vlaanderen Wout Van Aert geeft vleugels aan Stefaan Bettens (Jet Import)

Wout Van Aert geeft vleugels aan Stefaan Bettens (Jet Import)

CALAIS, FRANCE - JULY 05: Wout Van Aert of Belgium and Team Jumbo - Visma Yellow Leader Jersey celebrates at finish line as stage winner during the 109th Tour de France 2022, Stage 4 a 171,5km stage from Dunkerque to Calais / #TDF2022 / #WorldTour / on July 05, 2022 in Calais, France. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Wout Van Aert geeft vleugels aan Stefaan Bettens (Jet Import)

LAUWE – De omzet van de merkenbouwer Jet Import nv – de exclusieve verdeler van Red Bull in België en Luxemburg – groeit met double digits. CEO Stefaan Bettens schrijft dit toe aan diverse factoren: investeren in mensen, software en nieuwe brands, maar ook met dank aan de kersverse groene trui Wout Van Aert. Jet import is de officiële distributeur van onder andere Red Bull, Fever-Tree, Desperados, Almdudler, Fulfil, Copperhead en Gin mare. Dit jaar komt daar nog een klepper bij: Twist and Drink.

 

Jet Import verkocht sinds begin dit jaar 80.772.142 blikken Red Bull. Dat is een stijging van 15,7% in vergelijking met de 69.828.252 blikken van dezelfde periode in 2021. Het kan niet anders dan dat het voorjaar én die fantastische Tour de France van Red Bull-atleet Wout van Aert mee zorgden voor die sterke groei, zo denkt Stefaan CEO Bettens. Daarnaast was ook de Red Bull Summer Edition met de smaak van cactusvrucht een succes. Daarvan werden sinds de launch in mei al 1.456.128 blikken verkocht. Ook de andere merken floreren onder de zomerzon. De totale omzet van Jet Import stijgt dit jaar met 20 percent naar 220 miljoen euro. Groei is duidelijk het codewoord.

“De omzet in dit post-coronatijdperk is onverwachts goed”, zegt Bettens. “De mensen hebben zin in de zomer. Ondanks de hoge inflatie willen we vooral genieten met een gin-tonic op een terras of een Red Bull op de festivals. Ook zien we de trend naar gezond en alcoholvrij toenemen met groei voor Fulfil, Vit-Hit en Copperhead NA.”

Nieuwe bron

“We zijn bijzonder verheugd aan te kondigen dat we in het najaar de distributie van Twist and Drink opstarten”, aldus nog Bettens. “De bedoeling is om volgend jaar 10 miljoen units te verkopen in de Benelux. Het drankje valt wereldwijd in de smaak bij kinderen van alle leeftijden en bevat geen bewaarmiddelen, kleur- of zoetstoffen. Dit fantastische merk gaat ons een nieuwe boost geven als specialist op het vlak van geïmporteerde dranken en spirits.”

Jet Import, het geesteskind van Stefan Bettens, heeft op vandaag 123 mensen vast in dienst. Dit gecombineerd met een vijftigtal freelancers om de vele festivals en events te bemannen. Met Wonderful heeft de distributeur ook een zetel in Amsterdam, de perfecte uitvalsbasis voor het veroveren van de Nederlandse markt. Het bedrijf met hoofdzetel in Lauwe nam in 2022 reeds 30 mensen aan en investeerde in een nieuw softwaresysteem en multi-warehouse facilities.

Jet Import nv mikt dit jaar op de verkoop van 150 miljoen blikken Red Bull in België en Luxemburg en is met een pro capita van 12,4 top 5 wereldwijd.

foto : Jet Import/Getty

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.