Lambert Bruno USA

WTV-Focus volgt de American dream van West-Vlaamse ondernemers (deel II)

ROESELARE - Voor het tweede seizoen op rij brengt de regionale tv WTV-Focus vanaf 3 november een reportagereeks over West-Vlamingen die in het land van Uncle Sam hun ondernemersdroom proberen te realiseren. Thuis in Amerika gaat over provinciegenoten die in de VS een nieuw leven hebben opgebouwd. Maker van de reeks portetten is Bruno Lambert, creatieve thinker van B-Concepts. Gisteren stelden we u de drie eerste gasten voor: Pieter Jan Baert, Maxime Brulein en Jana Cornelis Jones. Vandaag de drie andere blikvangers: Sophie Boutelegier, Sander Vanoutryve en Kenny Gryp.
.

Sophie Boutelegier is afkomstig uit Brugge en woont sinds 2015 in Silicon Valley-Californië. Ze volgde een aantal Vlerick-cursussen en werkte al voor verschillende Belgische bedrijven. In de VS richtte ze Expandify op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitwerken van strategische plannen voor Europese bedrijven met ambitie op de Amerikaanse markt. Een spontane vrouw die haar mannetje staat in mannenbolwerk Silicon Valley. Ze is ook gids indien nodig.

Blauw op straat

Izegemnaar Sander Vanoutryve (31) woont sinds 2018 in Hollidaysburg, een stad in Pennsylvania. Hij vertrok destijds naar de VS om er te studeren maar bleef er – de liefde – dus ook hangen. Vandaag is hij aan de slag bij de State Police, en dit na een zware opleiding. Aanvankelijk wilde hij tekenen voor het leger maar de verre buitenlandse missies en de lange afwezigheden deden hem besluiten het dichter bij huis te zoeken, dichter bij zijn zoontje en partner ook.

Techneut in hart en nieren

Kenny Gryp, afkomstig uit Veldegem, woont en werkt in Portland, Oregon. Zijn werkgever is het grote Oracle. Kenny is er productmanager. Bij zijn werkgever staat hij ook bekend voor zijn sprekende keynote speaches binnen zijn vakgebied.