Nieuws West-Vlaanderen Xavier Bouckaert wil Roularta vooral op de beurs houden

Xavier Bouckaert wil Roularta vooral op de beurs houden

Xavier Bouckaert wil Roularta vooral op de beurs houden

ROESELARE – Nu er slag om slinger twee bedrijven (Sioen, Zenitel) van de Euronext-beurs willen verdwijnen, stelt zich de vraag: volgen er nog? In bepaalde media werd ook Roularta Media Group (RMG) genoemd als mogelijke kandidaat. Maar CEO Xavier Bouckaert ontkent met klem dat er plannen zijn in die richting. 

Meer dan drie vierden van de aandelen (76 procent) Roularta zitten in handen van de familie De Nolf. Xavier Bouckaert, de CEO van Roularta, is de schoonzoon van Rik De Nolf die sinds enkele jaren de taak van voorzitter van de raad van bestuur op zich neemt. In bepaalde media wordt Roularta met stip genoemd als kandidaat voor een delisting. De belangrijke mediagroep zit alvast bovenop een berg cash die het te gelde zou kunnen maken voor een volledige controle.

Maar CEO Xavier Bouckaert van Roularta ontkent met klem dat er gedacht wordt aan een delisting op Euronext. “We zien momenteel geen reden om de beurs te verlaten en hebben dus ook geen plannen in die richting”, aldus de CEO in een reactie aan Made in West-Vlaanderen. “Ik som de voornaamste voordelen op van een blijvende beursnotering voor Roularta Media Group: garantie op corporate governance voor de buitenwereld (klanten, leveranciers, banken, onze lezers, …), garantie op financiële transparantie en correcte financiële rapportering, mogelijke financieringsbron in geval van een grote operatie in een consoliderende mediasector en tot slot ook visibiliteit, wat dan bijvoorbeeld interessant is om nieuwe talenten te vinden, zeker in periodes van war of talent.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio