Dekeyster Xavier 20

Xavier Dekeyster (DX-Solutions) doet overname in volle coronacrisis

HARELBEKE - Het West-Vlaamse softwarehuis DX-Solutions slaat de handen in elkaar met CTO4hire, een lokale specialist in het denkproces rond digitale strategie. Het groeitraject dat DX Solutions de afgelopen jaren doormaakte, is sprekend. Zo plaatste het bedrijf zich in 2018 en 2019 in de Deloitte Fast 50-ranking, mocht het de award van KMO van het jaar 2019 dienstenbedrijf West- Vlaanderen in ontvangst nemen en werd ook een stevige twaalfde plaats in de Trends gazellen 2020 bereikt.

DX-Solutions is georganiseerd rond 3 hoofdpijlers: Think, Build en Maintain. CTO4hire vormt een uitstekende aanvulling op het ‘Think’-verhaal dat 2 jaar geleden in het leven werd geroepen bij DX-Solutions en dat erop gericht is om klanten op een objectieve manier te adviseren bij hun digitaliseringsproces, vanaf de start van hun traject. "CTO4hire brengt versterking in onze groep van specialisten, zodat we de begeleidende voortrajecten nog verder en breder kunnen uitbouwen", zegt de CEO van DX-Solutions Xavier Dekeyster. "DX-Solutions geniet van een constante groei van gemiddeld 60% in omzet, maar eveneens ook in medewerkers en kennis."

Bart Wybouw van CTO4hire vindt dat deze entente perfect past bij zijn visie. "Daarom hebben we besloten om krachten te bundelen om zo samen complexere en innovatievere projecten te kunnen begeleiden’, zegt hij. De CEO van CTO4hire gaat mee in het nieuwe verhaal als senior business developer bij DX-Solutions.

Ambitie door groeikapitaal

De ambitie van Xavier Dekeyster reikt echter nog een stuk verder. Zo heeft hij extra kapitaal aangetrokken bij niet nader genoemde investeerders om de toekomstige groei en bijkomende overnames te helpen faciliteren. ‘We zijn trots op wat we tot nu toe hebben mogen realiseren en dankbaar voor het dagelijks vertrouwen van onze klanten en medewerkers", aldus Dekeyster. "Ik leg de lat graag nog een stukje hoger; een groei naar 100 mensen, zowel organisch als door overnames, lijkt ambitieus, maar is zeker realistisch."