Dekeyster xavier-MOH

Xavier Dekeyster is strafste ondernemer van Harelbeke

HARELBEKE - Tijdens het gala van de Harelbeekse ondernemer werden 3 award winnaars bekendgemaakt in diverse categorieën. De winnaars in elke categorie gingen naar huis met een heuse OSCAR die een mooi plaatsje zal krijgen in de toonzaal, de etalage of de kantoorruimte. Xavier Dekeyster (DX-Solutions) ging met de hoogste eer lopen als markantste ondernemer van het grondgebied. Anne Van Damme (kapsalon als totaalbeleving) werd uitgeroepen tot strafste handelaar en Brecht Kets van Play it Safe (levens redden met games) tot meest gedreven starter.   

In 2015 werd Harelbeke uitgeroepen tot de op één na meest dynamische ondernemersgemeente van Vlaanderen. Dat heeft het in niet geringe mate te danken aan de ondernemers op het terrein natuurlijk en dus was het tijd om Oscars uit te reiken, vond UNIZO en enkele leden uit de bedrijfswereld werden aangesproken om een selectie te maken. De kandidaten moesten op het gala nog allemaal eens de revue passeren en in 100 seconden de meer dan 210 aanwezigen overtuigen waarom hun bedrijf de award nu wel verdiende.

In de topcategorie won, Xavier Dekeyster (DX-Solutions, bedrijfsprocessen slim automatiseren) het met vlag en wimpel van de andere kandidaten: Frederick Flamée (Flamée en partners, boekhouding, fiscaliteit) en Curd 'BBQ' Velghe (Meat-Heat, slagerij, restaurant, B&B in 1 concept).

Xavier heeft ons omvergeblazen met het parcours die hij de voorbij 10 jaar heeft gelopen", aldus de juryvoorzitter. "Hard werken, aandacht voor mensen en top zijn in wat je doet blijkt nog steeds een ideaal recept te zijn om het te maken als ondernemer. Van een start-up in de garage naar een 14e plaats in de top 20 van meest toonaangevende IT-bedrijven in België. We konden niet anders dan sterk onder de indruk zijn met deze terechte winnaar."