Dekeyster 23

Xavier Dekeyster legt indrukwekkende double digit cijfers voor met zijn holdingmaatschappij Double Digit

HARELBEKE - Xavier Dekeyster viert dit jaar 18 jaar onversneden ondernemerschap. Hij begon zijn fraaie ondernemersreis met de oprichting van IT-consultancybedrijven DX-Solutions in 2005 en dxADSL in 2006 (dat in 2011 werd verkocht aan Proximus). Met zijn bedrijven bleef hij ondanks diverse crisissen en pandemie├źn innoveren, groeien en zijn positie versterken met onder meer ruim tien nieuwe medewerkers bij DX-Solutions. Met een van zijn andere bedrijven (WAN-Connect) liet hij een groeimarge optekenen van liefst 447 procent.

Vlak voor de eerste lockdown nam Xavier een ambitieuze stap en richtte Double Digit op. Sindsdien heeft Double Digit zich ontwikkeld tot een uniek IT-ecosysteem. "Dat concept moet bedrijven met een eigen identiteit in staat stellen om gecontroleerd te groeien, terwijl ze profiteren van onze shared services", aldus Dekeyster. "Ook WAN-connect, de Belgische internet service provider met CEO Marcel De Beule, sloot zich een jaar geleden bij de Double Digit groep aan. Sinds de oprichting in 2021 heeft WAN-Connect een indrukwekkende groei van 447% laten zien, mede dankzij de toewijding van de medewerkers bij het leveren van hoogwaardige diensten."

Focus op organisatie

Double Digit fungeert als holding, met DX-Solutions en WAN-Connect als onze dochterondernemingen. DX-Solutions implementeert een 'Think, Build, Maintain'-methode om digitale innovatie en bedrijfsdoelen te koppelen voor data-gestuurde IT-strategieën. "We focussen op langdurige partnerships en toekomstbestendig succes bij onze klanten," aldus CEO Xavier Dekeyster.

Dankzij versterking op managementniveau (met onder meer een nieuwe operations manager aan boord in de persoon van Robbert De Grove) wil Dekeyster nu de dagelijkse bedrijfsvoering en de strategie van de hele organisatie meer vorm en structuur geven.