Shell 2

Xavier Dewulf (G&V) krijgt de concessie in handen van Kortrijks meest bekende benzinestations

KORTRIJK - Iedereen kent ze: de twee Shell-stations langs de autosnelweg die Kortrijk met Rijsel verbindt, ter hoogte van Marke. Noem ze maar de bekendste benzinestations van de Zuid-West-Vlaamse regio. G&V, het energiebedrijf van Xavier Dewulf, heeft zopas de concessie verworven om ze de komende 23 jaar uit te baten. Een niet te versmaden West-Vlaamse ondernemersstunt. 

Xavier Dewulf deed zijn verhaal in Ondernemers het ledenblad van Voka West-Vlaanderen. Daar bevestigt hij dat de concessie deze maand juni is ingegaan en een looptijd heeft van 23 jaar. Tot in 2047 dus.

"We zullen voorlopig de outlook van de twee stations nog zo laten, maar vanaf 2026 komt er een total make over", aldus Dewulf in Ondernemers. "Dan komt er een volledig nieuw concept met een nieuw uithangbord (Esso), met snelladers voor wagens en laadmogelijkheden voor trucks. Er komt ook een nieuwe shop met foodstation. Het project - de Waterlelie genaamd - wordt een toonbeeld van duurzaamheid en veiligheid met ook een groene aankleding en een kunstwerk in de vorm van een waterlelie. Dat laatste is een knipoog naar de connectie met het nabij gelegen Libellebos."

Xavier Dewulf heeft met G&V al een lange traditie om voor Esso de exploitatie van tankstations op te volgen.