Nieuws West-Vlaanderen Youngsters Jan en Paulien lanceren West-Vlaams handtassenmerk

Youngsters Jan en Paulien lanceren West-Vlaams handtassenmerk

????????????????????????????????????

Youngsters Jan en Paulien lanceren West-Vlaams handtassenmerk

WERVIK – Een West-Vlaams handtassenmerk? Tsja, waarom niet? Twee jonge ondernemers en partners van elkaar, wagen het er op met Pollie Personalised. De start is vliegend.

Twee jaar geleden startte Ieperling Jan Vandecaveye met zijn partner Paulien Depuydt, afkomstig uit Wervik, een gloednieuw handtassen label op onder de noemer Pollie Personalised. “We wilden een speels merk lanceren dat staat voor persoonlijkheid en kwaliteit”, zegt het duo. “Elke tas wordt van naaldje tot draadje handgemaakt in West-Vlaanderen, en meer bepaald in ons atelier in Wervik. Zo garanderen we iedereen een uniek, met liefde geproduceerd product. Elke handtas kan zo nodig ook gepersonaliseerd worden, met tekst of met kleur.”

In het laatste jaar tekenden Vandecaveye en Depuydt voor een enorme groei. Jan Vandecaveye heeft het over een oplage van om en bij de 1.400  handtassen in het lopende boekjaar. Het salesgebeuren vindt online plaats en dankzij een samenwerking met mensen als Veronique Dekock, Justine Dejonckheere, Jamie-Lee Six en vele anderen werd al een flinke stempel gezet op de Belgische modemarkt. “Momenteel timmeren we dan ook aan een uitbreiding naar andere landen binnen Europa”, zegt Jan Vandecaveye. “We dromen ervan om een grote scale-up te worden. We nemen in het buitenland influencers onder de arm die ons aanbod helpen bekend maken. Dat werkt goed. Nederland is de eerstvolgende stap.”

Online gebeuren

De West-Vlaamse handtassen in kunstleder bestellen, kan enkel online. De klassieke retail, maar ook de Zalando’s van deze wereld, komen dus niet in dit verhaal voor. In het atelier in Wervik, waar geïnvesteerd werd in een handvol machines, doen Jan en Paulien nog alles zelf. “Dankzij onze verankering in West-Vlaanderen en de aanpak in eigen beheer, kunnen we goede werkomstandigheden behouden en het karakter en de authenticiteit van ons merk bewaren”, zeggen ze. “We zijn fier op wat we doen. De vraag slaat ook aan. Wie bestelt krijgt zijn product binnen de maand aan huis geleverd. Blijkbaar zijn onze klanten niet de klanten die alles perse op één dag willen geleverd zien.”

Merkwaardig aan het verhaal zijn ook de ondernemers achter de handtassen: Jan is zelf nog student-ondernemer (internationaal business management aan de Arteveldeschool) en zijn vriendin/partner Paulien Depuydt is juist afgestudeerd (Syntra West, opleiding mode, inclusief lederbewerking).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.