Vindevogel Yvan-388

Yvan Vindevogel trekt met Vision Healthcare nu ook naar Duitsland

KORTRIJK - De West-Vlaamse serial entrepreneur en investeerder Yvan Vindevogel heeft met zijn onlineplatform Vision Healthcare de vierde overname van het jaar beet. Nu wordt de Duitse firma Vitamaze opgenomen in het organigram van Vision Healthcare. Duitsland is een veelbelovende markt voor het online aanbod van Vision Healthcare. 

Vision Healthcare is de Europese marktleider in de onlineverkoop van vitaminen, gezondheidsproducten, cosmetica en voedingssupplementen. Sinds de oprichting van het bedrijf enkele jaren geleden rijgt Vindevogel de overnames aan elkaar. Dit was dit jaar het geval in Slovenië (met Sensilab), in Noorwegen (met Nutriment) en in Spanje (N2 Natural Nutrition). Opvallend: Vindevogel gaat altijd voor de full option, de volle honderd procent dus. Nu is Duitsland aan de beurt.

Vision Consumer Health wordt sinds midden vorig jaar voor de helft mee gecontroleerd door het Amerikaanse Avista. De andere helft is in handen van de historische aandeelhouders (45%) en een 20-tal managers (5%). Vindevogel bezit de meerderheid van hun gezamenlijk vehikel en is de stem van die partijen in de bestuursorganen van de nieuwe groep. De Kortrijkzaan is ook ‘incontournable’ als voorzitter van het uitvoerend comité.

West-Vlaams verankerd

Onder de historische aandeelhouders zitten Steven Buyse en Michael Lavrysen (beiden actief bij de financiële reus CVC in België), Rémi Buttiaux (investeringsgroep IK), Roger Anné (sportvoedingsproducent Aminolabs), Thierry Bogaert (oud-CEO biotechbedrijf Devgen), de familie Claeys (Roularta) en de familie van Rolly van Rappard, een van oprichters van CVC. Ook Creafund en de familie De Clerck zijn aan boord, net als de investeerder Filip Balcaen.