hammer_ribbon_cutting-eacc_taste_of_belgium_107

Yves Ghys haalt met zijn bedrijf Onboarding USA Amerikaanse Fox TV

OUDENBURG - Het is niet iedereen gegeven om Amerikaanse media massaal te mobiliseren, kranten en tijdschriften maar ook het bekende Fox TV. Yves Ghys uit Oudenburg slaagde wél in dat opzet met zijn in september 2022 opgerichte start-up bedrijf Onboarding USA. Het consultancybedrijf helpt Vlaamse bedrijven in hun ambities om zich te vestigen en/of commercieel op pad te helpen op de Amerikaanse markt, met focus op de zuidelijke gordel.

De Belgische consul generaal, een officiële delegatie van de lokale senator, vertegenwoordigers van de Belgian-American Chambre of Commerce en van FIT, de lokale en nationale media: ze waren de voorbije dagen allemaal aanwezig bij de opening van de nieuwe vestiging van de Limburgse kmo Hammer-IMS in South-Carolina.

Het nog jonge en innovatieve Hammer-IMS, waarin ook de LRM (Limburgse Reconversie Maatschappij investeert)  brengt industriële meetsystemen op de markt en wil nu ook stapsgewijs de VS in.

Bilateraal verkeer

Het van origine West-Vlaamse (Oudenburg) Onboarding USA legt zich toe op het begeleiden van Belgische bedrijven naar de Amerikaanse markt. Dit kan zowel gaan over het zoeken naar een locatie als over het strategisch aansturen van de eerste stappen in het land van Uncle Sam. De sleutel ligt volgens oprichter Yves Ghys in de persoonlijke en professionele begeleiding. Dit jaar nog organiseert Ghys een prospectiereis op maat voor voor enkele Vlaamse start-ups. In het najaar van 2023 staat een USA prospectiereis met Voka op de agenda. "Maar we werken evenzeer in omgekeerde richting en brengen Amerikaanse bedrijven ook naar België voor een kennismakingstrip", aldus Yves Ghys.

Yves Ghys werkte een kleine twee jaar in de VS voor het Amerikaanse bedrijf Pozyx en deed zo een schat aan ervaring op. Omdat de Amerikaanse markt zo onmetelijk groot is, legt Onboarding USA in de eerste plaats de focus op de staten in  de South-East regio, te weten Georgia, Alabama en de Carolinas.

foto: openingsceremonie Hammer-IMS