Nieuws West-Vlaanderen Ziekenhuizen van Brugge en Oostende kiezen voor verstandshuwelijk met Universitair Ziekenhuis van Gent

Ziekenhuizen van Brugge en Oostende kiezen voor verstandshuwelijk met Universitair Ziekenhuis van Gent

Ziekenhuizen van Brugge en Oostende kiezen voor verstandshuwelijk met Universitair Ziekenhuis van Gent

BRUGGE – AZ Sint-Jan Brugge, Oostende AV en UZ Gent zullen donderdag uit de doeken doen hoe de drie openbare ziekenhuizen samen de publieke zorg van de toekomst vorm willen geven. Het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV werkten al langer samen in én structuur en zagen in het najaar van 2021 het Oostendse Henri Serruys AV eenzijdig uit hun fusiegroep treden. Deze defusie werd toen bestempeld als een versnippering van het zorglandschap in de regio, wat de patiënt niet ten goede kwam. Nu moet een entente met het Universitair Ziekenhuis van Gent dat euvel verhelpen. 

 

 

Het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV neemt naar eigen zegen het initiatief richting Gent om een netwerk uit te bouwen met andere ziekenhuizen en zorgverstrekkers uit een brede Vlaamse regio. Bedoeling is en blijft om zo de patiëntenzorg in die regio te helpen optimaliseren.

De tandem Sint-Jan Brugge en Oostende AV is een open (zieken)huis waar elke patiënt terecht kan voor basiszorg tot zeer gespecialiseerde zorg. Het ziekenhuis investeert doelbewust om in een aantal medische domeinen top- en referentiezorg te bieden. Dit kan enkel door aandacht te besteden aan de professionele ontwikkeling en onderlinge samenwerking van de zorgverstrekkers, zo heet het steevast. Daarom zorgt het ziekenhuis voor een werkomgeving en -structuur die de creativiteit van de medewerkers toelaat en continue verbetering stimuleert. Elke medewerker krijgt de nodige ruimte en bevoegdheden om kwaliteitszorg te garanderen. Met Gent erbij worden al die accenten gehandhaafd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.