ZoraBots krijgt hoog bezoek

OOSTENDE - Het Oostendse robotica- en softwarebedrijf ZoraBots kreeg Vlaams minister-president Jan Jambon over de vloer voor een officieel bezoek, mede georganiseerd door FIT. Het thema: Vlaanderen als innovatieve hightech regio en de toekomst in software voor robotica, IoT-devices en Metaverse. “We zijn vereerd met het bezoek van de minister-president”, vertellen ZoraBots CEO’s Tommy Deblieck en Fabrice Goffin. “Het bevestigt de ambitie van Vlaanderen om zich verder te ontwikkelen als hightech regio en dat is een ambitie waar we graag aan bijdragen.”

ZoraBots ontwikkelde de voorbije jaren, na een grondige fase van R&D, een innovatief ‘no-code’-software platform, ZBOS, dat robots, IOT-smartdevices en de metaverse kan vormgeven, aansturen en linken. De software is een game-changer voor de ontwikkeling van innovatieve hightech projecten. “We hebben ons bedrijf, onze visie en ons platform kunnen voorstellen aan de minister-president en hebben samen bekeken hoe we elkaar kunnen versterken”,
vertelt Fabrice Goffin.

Vlaamse context

De verdere ontwikkeling van Vlaanderen als hightech regio moet voor een nieuwe economische boost zorgen. "Om dat waar te maken is er nood aan voldoende incentives, ondersteuning en aan voldoende human capital”, licht Tommy Deblieck toe. “We lieten de minister-president alvast weten dat we heel graag mee op de kar springen om dat waar te maken.”
“ZoraBots is een West-Vlaams bedrijf, met contracten wereldwijd, en zal Vlaams blijven”, besluiten Tommy Deblieck en Fabrice Goffin. “Als rasechte West-Vlaamse ondernemers is het onze uitdrukkelijke ambitie om onze regio mee vorm te geven als hightech hotspot.”

Multifunctioneel inzetbaar

ZoraBots is een Oostends bedrijf opgericht door co-CEO’s Tommy Deblieck en Fabrice Goffin. De focus van het bedrijf lag in eerste instantie op het ontwikkelen van robots voor de gezondheids- en hospitalitysector met als doel het welbevinden van mensen te verhogen en de contacten tussen mensen te versterken. Door het groeiende succes verruimde ZoraBots haar activiteiten naar andere sectoren en nieuwe ‘smart-solutions’. Het ZoraBots-team focuste zich op het ontwikkelen van technologische oplossingen op maat in sectoren zoals het onderwijs en retail. De opgedane kennis en ervaring resulteerde uiteindelijk in het ontwikkelen van een ‘smart-software’-platform, ZBOS, gericht op het aansturen en linken van robotica, IOT-devices en de metaverse.