Nieuws West-Vlaanderen Zweedse familie Wallenberg zoekt koper voor West-Vlaamse parel Desotec

Zweedse familie Wallenberg zoekt koper voor West-Vlaamse parel Desotec

Zweedse familie Wallenberg zoekt koper voor West-Vlaamse parel Desotec

ROESELARE – Drie jaar nadat de Zweedse familie Wallenberg via zijn investeringsmaatschappij EQT de hand wist te leggen op het Roeselaarse milieubedrijf Desotec, wil ze die participatie (90 procent) alweer van de hand doen. Desotec werd dertig jaar terug opgericht door de Roeselaarse broers Sobry en Joost Desmet, en met zijn filtersystemen een unieke milieutechnologie ontwikkelt. Het bedrijf is goed voor 71 miljoen euro, hoge winstmarges en 200 werknemers.

Desotec is een West-Vlaamse speler met pit en stevige groeiambities. De 30-jaar jonge Europese speler in mobiele filtratiesystemen kan zich ondertussen Europees marktleider noemen met een missie: “Fighting for (y)our brighter future”. Dit jaar nog investeerde het bedrijf 17 miljoen euro in de bouw van een vierde reactivatieoven. Maar de groeiplannen van Desotec stoppen niet. “Onze missie is nog maar net begonnen en we kijken ernaar uit om te blijven investeren en strijden voor een schonere wereld”, liet het bedrijf weten naar aanleiding van zijn dertigste verjaardag.

Als servicebedrijf worden actieve kool filters bij industriële klanten over heel Europa geplaatst. Deze actieve kool is een poreus product waardoor vuile bestanddelen kunnen gefilterd worden uit lucht en water. Bij een verzadigde filter wordt deze met een verse filter omgewisseld en keert de verzadigde filter terug naar Desotec in Roeselare, waar de verontreiniging volledig vernietigd wordt en de kool opnieuw geactiveerd kan worden voor hergebruik. State-of-the-art technologie en processen, zeg maar.

Bij de vorige bieding, in 2017, was ook Filip Balcaen kandidaat-koper, maar ging de familie Wallenberg -een instituut in Zweden- met de buit lopen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.