De merodezaal

Yumbel organiseert culinaire avonden op unieke locaties

MECHELEN – Het jonge Mechelse cateringbedrijf Yumbel, organiseert na een geslaagde zomereditie nu ook een winterse versie van hun culinaire avonden. Het concept van ‘Smaak & Sfeer’ bestaat uit een werelds vijfgangenmenu dat geserveerd wordt op een unieke locatie.

Tijdens de zomer was dat in de gangen van het Groot Seminarie in de Mechelse Frederik De Merodestraat. Een plaats waar maar weinig mensen ooit binnen zijn geweest. Ook de winteredities van ‘Smaak & Sfeer’ vinden opnieuw plaats tussen de muren van het Groot Seminarie. Deze keer in de authentieke historische Frederik De Merodezaal. Die zaal is normaal niet toegankelijk voor publiek en wordt vandaag nog steeds gebruikt voor de belangrijkste vergaderingen binnen de Kerk.

Ken Jacops van Yumbel serveert in die unieke setting zijn gasten een vijfgangenmenu met gerechten van over de hele wereld. “Wij hopen met deze avonden onze gasten ’t Groot Seminarie te doen ontdekken en hen te laten proeven van de kookkunsten van onze jonge, ambitieuze chefs.”

‘Smaak en Sfeer’ vindt plaats gespreid over vier weekends. 28 en 29 februari, 27 en 28 maart, 24 en 25 april en 1 en 2 mei.