Sprezza-18344 2

Echtpaar Yvan en Catherine Vindevogel-Debal geeft aan cocktailbar Sprezza een nieuwe horeca dimensie

KORTRIJK - Topinvesteerder Yvan Vindevogel en zijn vrouw Catherine Debal hielden twee jaar voor corona (2018) ook een nieuwe cocktailbar (Sprezza) boven de doopvont in hartje Kortrijk. Dat concept blijft (in de avonduren) bestaan maar krijgt er nu een dimensie bij. Over de middag wordt het ook een lunchrestaurant (Sprezzatura) waar gezonde voeding top of mind is. De officiële opening is voorzien voor maandag 29 april.

Sprezza is een high-end cocktailbar in een eclectisch interieur. Alles staat er in het teken van een sensationele beleving. Signature cocktails, een uitgelezen collectie whisky's, unieke rums en tequila's, het kan er allemaal gedegusteerd worden. Naast de grote
variëteit aan special home made cocktails is er ook plaats voor low alcohol cocktails en mocktails,  met passie klaargemaakt door de  bartender.
Nu komt daar Sprezzatura bovenop. "Dé ultieme bestemming voor gezonde voedingsmomenten", aldus het echtpaar Vindevogel."Over de middag kan een brunch of een lunch worden genuttigd waarbij alles in het teken staat van een gezonde levensstijl. De basis is vegan, al kan een supplement vlees of vis altijd."

Unieke ervaring

Sprezzatura ambieert een opwindend nieuw foodconcept te zijn. Onder de leiding van Jay Holohan wordt een afwisselende kaart aangeboden met internationale keuken. De vegan gerechten kunnen aangevuld worden met vis of vlees, en zo  zo is er voor elk wat wils.
"Sprezzatura is niet zomaar een eetgelegenheid, het is een bestemming waar liefde voor voeding en gezelligheid samenkomen om een unieke ervaring te creëren," zegt Catherine Debal, oprichter van Sprezzatura. "Ons doel is om onze gasten te verwennen met heerlijke gerechten, verfrissende mocktails en zorgvuldig samengestelde koffies. Voor liefhebbers van verfrissing zonder alcohol biedt Sprezzatura een uitgebreide selectie van mocktails, bereid met verse vruchten en aromatische kruiden. Deze alcoholvrije drankjes zijn niet alleen verfrissend, maar ook vol van smaak, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor een gezellig samenzijn.
Bovendien kunnen gasten genieten van een scala aan speciale koffies, variërend van ambachtelijk gebrande espresso's tot romige cappuccino's en verleidelijke latte macchiato's, koele frapuccino’s. Elk kopje koffie wordt bereid met de grootste zorg en precisie, waardoor elke sip een moment van puur genot wordt."

Spannende nieuwe fase

Het echtpaar Vindevogel kijkt reikhalzend uit naar de de nieuwe zaak. De opening van Sprezzatura markeert een spannende nieuwe fase voor de culinaire scene van Hotel Damier in Kortrijk.

Sprezzatura bevindt zich aan de Graanmarkt. Het Kortrijkse stadsbestuur heeft uitgesproken ambities met die straat. Bedoeling is om ze autovrij te maken, en te gebruiken als een soort 'Ramblas van Kortrijk'.

Reserveren kan via https://reservations.littlerestaurant.com/sprezzatura

foto: Damier Group
Voor