IMG_4331

Hospital Logistics breidt opslag-en distributiecentrum fors uit

AARSCHOT - Hospital Logistics, logistieke speler in de zorgsector, breidt zijn opslag-en distributiesite in Aarschot sterk uit. De werken die inmiddels gestart zijn, zullen in de lente van volgend jaar klaar zijn. Daarna volgt een remake van de bestaande kantoren en magazijnen. 

Hospital Logistics bouwt een nieuw en GDP-proof (temperatuurmonitoring in opslagplaatsen) magazijn van 7.000 m2, op de site aan de Gaston Geenslaan in Aarschot. Deze nieuwbouw verhoogt de totale opslagcapaciteit tot 18.000 m2, goed voor 18 laadboxen in totaal. Aansluitend op deze werken zullen de bestaande kantoren en het 11.000 m2 grote huidige magazijn onder handen worden genomen. Met deze investeringen wil het bedrijf zich wapenen voor de toekomst.

Volume 

Door de coronacrisis gaat er heel wat medisch materiaal richting de COVID-afdelingen in de ziekenhuizen en rusthuizen. Op het eerste gezicht zou je dan zeggen dat het bedrijf het ongewoon druk heeft. "Het is wel druk, maar ook weer niet buitengewoon druk", zegt Facilitair Manager Rohnny Bamps van Hospital Logistics. "Door de coronacrisis worden heel wat andere behandelingen of ingrepen in het ziekenhuis uitgesteld of verplaatst. Hierdoor is het volume aan werk bij Hospital Logistics min of meer stabiel gebleven. Net als iedereen hopen we dat de situatie snel zal normaliseren."

Oplevering 

De voorlopige oplevering van het nieuwe magazijn is gepland tegen november/december dit jaar, in de loop van februari/maart van volgend jaar zullen ook de afwerking zoals bijvoorbeeld de parking klaar zijn.

230 werknemers 

Al meer dan 20 jaar streeft Hospital Logistics naar de optimalisatie van de logistieke processen binnen elke zorginstelling die klant is bij het bedrijf. De onderneming biedt een logistieke oplossing aan op maat zodat de zorginstellingen al hun kostbare tijd kunnen investeren in de verzorging van hun patiënten of bewoners. Als dienstverlenend bedrijf wil Hospital Logistics voldoen aan drie belangrijke voorwaarden: de service moet beter, goedkoper en innovatiever zijn dan wanneer de zorginstelling het zelf zou doen. Bij Hospital Logistics werken 230 mensen, 100 in de vestigingen in België (behalve Aarschot is het bedrijf ook actief in Boom en Alleur) en 130 medewerkers in de 4 Nederlandse vestigingen.