Vandendriessche Conny Stella P

Conny Vandendriessche organiseert forum voor externe bestuurders in familiebedrijven

ROESELARE - Stella P., gespecialiseerd in het samenstellen van advies- en bestuursraden met externe, onafhankelijke bestuurders, organiseert rond dit thema een informele avond op 8 november aanstaande. Stella P. is het geesteskind van Conny Vandendriessche. "47% van onze dossiers zijn familiebedrijven en hierin hebben wij een stevige expertise opgebouwd", aldus Conny Vandendriessche. "Die expertise willen we delen met familiebedrijven die zoekende zijn."

De info avond is een evenement waarop de managers van drie familiebedrijven hun ondernemersverhaal komen vertellen met de focus op hun extern samengestelde advies- / bestuursraad. Deze ondernemingen zijn Fertira, Orac en Belgabroed. Namens Fertira komt dochter Isabel Ranschaert langs. Fertira uit Tielt is een productie -en distributiebedrijf van hoog kwalitatieve en milieuvriendelijke (organische) meststoffen voor de professionele landbouw en private label. Het is een familiebedrijf van de tweede generatie. Wim Blancke en zijn vrouw Isabel Ranschaert runnen de zaak.

Bij het familiebedrijf Orac heeft vader Guy Taillieu de fakkel op exemplarische wijze doorgegeven aan zijn zoon Yves en zijn dochter Laurence. Het Oostendse Orac is al meer dan 40 jaar actief in de interieurdecoratie. Naast de vestiging in Oostende heeft Orac nog twee productievestigingen in het buitenland (Slovakije en Rusland). Namens Belgabroed komt de externe CEO Carl Gepts getuigen. Het bedrijf werd destijds door vader Destrooper opgestart onder de naam Decroon-Destrooper Kuikenbroederij. Belgabroed is het resultaat van verschillende (familiale) overnames.

Na de getuigenissen van de drie familiebedrijven wil Conny haar bedrijf Stella P. voorstellen. Bedoeling is aan te tonen wat de meerwaarde is van externe bestuurders, adviesraden of bestuursraden. Het evenement is exclusief bedoeld voor familieondernemingen.