Normaalschool 1

Projectontwikkelaar CAAAP verkoopt deze week eerste appartementen project Normaalschool

LIER – Nog deze week start de verkoop van de eerste appartementen van de site Normaalschool aan de Berlaarsestraat in Lier. Het gaat om luxueuze duplexappartementen.

Projectontwikkelaar CAAAP uit Gent kreeg de gelegenheid om de voormalige Normaalschool aan de Berlaarsestraat te ontwikkelen tot een nieuwe woonplek in de stad. De oude leslokalen worden hedendaagse woningen en de speelplaatsen worden stadstuinen en publieke ruimte.

“Bij het ontwerp van de appartementen zijn we steeds uitgegaan van een zachte renovatie”, zegt Niklaas Deboutte van architectenbureau Meta aan de Gazet van Antwerpen. “Daarbij zochten we naar een harmonie tussen de rijkdom van de historische gebouwen en niet-destructieve ingrepen met kwalitatieve, duurzame en pure materialen die zich schikken naar het bestaande patrimonium. De royale oppervlaktes tot 160 vierkante meter en het stijlvolle interieur roepen een echt loftgevoel op.”

De eerste woongelegenheden die nu op de markt komen zijn tien luxueuze appartementen met twee of drie slaapkamers. De hoge leefruimtes en vides zorgen voor een groot ruimtegevoel. Dankzij grote ramen is er veel lichtinval. De appartementen komen op de markt voor een prijs vanaf 500.000 euro.

Naast een aanbod van appartementen en woningen herbergt de nieuwe wijk in de volgende fases ook een incubator voor startende ondernemers en creatievelingen, een buurtpaviljoen, een stadslandbouwproject, enkele buurtwinkels en trendy horecazaken met gezellige terrasjes.