rsz_3dsc_0111

Informaticus ontwikkelt escaperoom op maat van enveloppe

BOORTMEERBEEK - Toegepast Informaticus Siebe Vander Henst (24) uit Hever (Boortmeerbeek) levert met zijn bedrijf Eskapo een escaperoom ervaring aan huis. Het kartonnen spel past in een enveloppe. 

Net als heel wat andere mensen werd Siebe Vander Henst in maart vorig jaar in technische werkloosheid geplaatst. Van de ene op de andere dag had de jongeman zeeën van tijd. Op de lauweren rusten deed de twintiger allerminst. "Wat enkele maanden geleden nog een hobby was, is nu mijn eigen zaak: Eskapo, ontwikkelaar van escaperooms", vertelt Siebe.

Houten escapebox 

Een jaar geleden kwamen Siebe, zijn vriendin en broer op het idee om zelf een escaperoom te bouwen. "Nadat we verschillende succesvolle escaperooms hadden gespeeld en deelgenomen hadden aan de eindejaarspuzzel van de militaire inlichtingendienst van België", luidt het. Het drietal werkte aan een houten escapebox die via een verhuurformule in de markt (B2C en B2B) zou gezet worden voor bijvoorbeeld events. "De gezondheidscrisis stak hier jammer genoeg een stokje voor. Door de lockdown konden we niet langer samenwerken aan de box", haalt Siebe de herinnering op. De ontwikkelingen rond de box belandden voor even in de frigo.

Escaperoom in enveloppe  

Vrij snel veranderde de nieuwbakken ondernemer het geweer van schouder. "We zijn toen begonnen aan de uitwerking van een coronaproof concept die er tegelijkertijd voor zorgt dat zoveel mogelijk mensen een plezante avond beleven. Zo heeft Eskapo de kartonnen escaperoom ervaring "Runaway" ontwikkeld. Het spel wordt aan huis geleverd met de post. Om de ervaring compleet te maken, is er een extra online onderzoeksplatform waar de spelers terechtkunnen voor het oplossen van allerlei puzzels", zegt Vander Henst. Voor "Runaway" legt de klant 25 euro op tafel, portkosten inbegrepen.

Diamantroof 

Inmiddels werkt Siebe aan "Diamantroof", een nieuw spel dat refereert naar de spectaculaire diamantroof van enkele jaren geleden op de luchthaven van Zaventem. Eens de coronamaatregelen zijn opgeheven, zal Siebe de bouw van de houten escapebox terug opnemen.