HR-bedrijf Flanders@Work wil vijftig bewakingsagenten opleiden

HERENTALS, ANTWERPEN - Flanders@Work is een wervings- en selectiebureau met kantoren in Antwerpen, Herentals en Beringen. Het belooft werkzekerheid aan minstens vijftig personen die nog dit jaar aan een opleiding tot bewakingsagent willen beginnen.

De kandidaten die Flanders@Work wil opleiden gedurende een tot vier maanden, kunnen meteen aan de slag bij klanten van het wervingsbureau. Deze klanten zijn gevestigd in de haven van Antwerpen en in de Kempen.

Volgens Jennifer Sterckx gaat het om erg veelzijdige jobs met aantrekkelijke loonsvoorwaarden: "Een bewakingsagent doet toegangscontroles, staat aan het onthaal of voert controlerondes in bedrijven uit. Er zijn ook opdrachten om de veiligheid te waarborgen op evenementen en festivals, van parkeerbeheer tot de bescherming van artiesten. Omdat er wordt gewerkt in shifts van 12 uur, kan je op korte termijn een mooi salaris verdienen."

Er is een tekort aan gediplomeerde beveiligers. Flanders@Work wil proberen om ook knelpuntvacatures in te vullen. "Er loopt in Vlaanderen zeker voldoende talent rond."