39% meer containers op Antwerp Gateway

containers

De Antwerp Gateway aan het Deurganckdok draait op volle toeren. Verleden maand werd werd er 146.400 teu aan containers behandeld, liefst 39% meer dan in juni 2013. Na zes maanden staat de teller al op 792.500 teu, 26% meer is dan vorig jaar.

Antwerp Gateway is een van de drie containerterminals die DP World exploiteert in en om de haven van Antwerpen. Naast de terminal aan het Deurganckdok runt DP World ook een roro-installatie aan het Delwaidedok een inland terminal in Grobbendonk. DP World is als Dubai Port de derde grootste terminaloperator van de wereld.

De grote trafiekgroei van vorige maand heeft te maken met het feit dat sommige rederijen lading uit Rotterdam afleiden naar Antwerpen omwille van de congestieproblemen bij ECT. Als gevolg daarvan draait Antwerp Gateway momenteel op 90% van de totale capaciteit. De groep heeft in dit opzicht de terminal ontvangers gevraagd om inkomende containers zo snel mogelijk te komen ophalen en zo lang mogelijk te wachten om te vervoeren containers aan te leveren.

De vertragingen bij ECT op de Rotterdamse Maasvlakte zouden veroorzaakt zijn door het feit dat veel diepzeeschepen de laatste maanden met flinke vertragingen aankomen in Rotterdam. Ook zouden niet alle kraaninstallaties op de terminal bemand zijn. Met alle gevolgen vandien.