Coolblue Wilrijk

2021 brengt voor Coolblue een recordomzet van 2,3 miljard

2021 was voor Coolblue een succesvol jaar. Het e-commercebedrijf behaalde een recordomzet van 2,3 miljard euro. Ruim een kwart van die omzet werd in België behaald. In ons land heeft Coolblue een belangrijke vestiging in Wilrijk langs de A12.

Coolblue heeft er een geslaagd jaar opzitten. Het bedrijf behaalde een omzet van 2,3 miljard euro, dat is 348 miljoen meer dan het jaar voordien.

Die groei is onder andere te danken aan een uitbreiding van het bedrijf in Duitsland. Daarnaast investeerde Coolblue ook sterk in de levering van zonne- en windenergie in Nederland. In de toekomst wil het bedrijf verder uitbreiden in ons land. Er zou minstens één nieuwe winkel bijkomen en ook CoolblueFietst, dat bij klanten levert per fiets, wordt verder uitgerold.

Volgens Piter Zwart, Beginbaas bij Coolblue, moet het beste nog komen. “2022 wordt het mooiste Coolblue-jaar ooit”, zegt hij. “Met Coolblue Energie gaan we heel hard verder groeien. We willen honderdduizend klanten in Nederland blij maken door ze te helpen energie te besparen. Ook gaan we ons fiets- en bezorgnetwerk uitbreiden in België, Nederland en Duitsland. En we gaan meer winkels openen. Kortom, 2021 was mooi en 2022 gaat nog veel mooier worden. Daar wil ik onze klanten en alle 7.200 Coolblue'ers heel hard voor bedanken. Dankjewel!”