Nieuws Antwerpen 3de Michelinster voor Zilte (Viki Geunes) en 1ste voor Le Pristine (Sergio Herman)

3de Michelinster voor Zilte (Viki Geunes) en 1ste voor Le Pristine (Sergio Herman)

3de Michelinster voor Zilte (Viki Geunes) en 1ste voor Le Pristine (Sergio Herman)

De nieuwe Michelin Gids voor België en Luxemburg is voorgesteld. En dat is goed nieuws voor enkele Antwerpse restaurants. Antwerps restaurant Zilte van chef Viki Geunes wordt bekroond met een derde ster, en komt zo op gelijke hoogte met driesterrenrestaurant Hof van Cleve van Peter Goossens. Goed nieuws is er ook voor Le Pristine van Sergio Herman en Graanmarkt 13 van Seppe Nobels.

Viki Geunes treedt met de toekenning van de derde Michelinster voor Zilte toe tot een select groepje wereldvermaarde chefs. Het advies van de Michelin gids luidt: “Dineren bij Zilte is een emotionele ervaring. U tafelt er met ’t stad aan uw voeten, op de bovenste verdieping van het Museum aan de Stroom. Het ingetogen designinterieur is intiem en stijlvol. Alles klopt hier, van de begroeting en het vakkundige wijnadvies tot het koekje bij de koffie. Viki Geunes heeft zijn restaurant uitgepuurd tot de essentie. Hij is een meester in zijn vak.”

Goed nieuws is er ook voor het Antwerpse restaurant Le Pristine van Sergio Herman. Dat haalt een eerste Michelinster binnen. Michelin stelt er de combinatie van Zeeuwse ziltigheid en Italiaanse romantiek op prijs.

Groene ster voor Seppe Nobels

Voor het eerst reikt Michelin ook Groene Sterren uit aan 10 restaurant die zich diepgaand inzetten voor een duurzame aanpak van de gastronomie. Onder hen ook Seppe Nobels van Graanmarkt 13 in Antwerpen.

Chef Seppe Nobels: “Ik werk extreem seizoengebonden. We hebben een veld in Heist-op-den-Berg, een daktuin met 120 kruidensoorten, dertig bijenkorven, we steunen stadsboeren, etc. We zijn heel hard bezig met onze ecologische voetafdruk, van energieverbruik tot de materialen die we gebruiken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.