Nieuws Antwerpen 50% groei voor Veko Lightsystems

50% groei voor Veko Lightsystems

50% groei voor Veko Lightsystems

steve steveMet een groei van liefst 50% kan Steve Van Stappen van Veko Lightsystems al best tevreden terugblikken op het aflopende boekjaar. “Wij hebben het dit jaar uitstekend gedaan,” zegt hij trots. “Ondanks de crisis. Laat me zo stellen dat we vandaag de vruchten plukken van onze inspanningen uit het verleden. Wij hebben onze klanten al die tijd intensief bewerkt.”

Veko Lightsystems uit Wommelgem is gespecialiseerd in energiezuinige verlichting voor industriĆ«le gebouwen, magazijnen en hallen. Het bedrijf heeft daartoe een ingenieus lichtlijnsysteem ontwikkeld dat biezonder snel kan gemonteerd worden en tevens heel erg energiezuinig is. “Wij koppelen verlichtingssystemen aan een sturingsconcept waarbij je bv. een detectie-automatisme inbouwt. Wij werken voor onze klanten in dit opzicht evenwel eerst een lichtplan op waarmee we de mogelijkheden aanduiden om de magazijnen op een intelligente manier te verlichten. We plaatsen daartoe de nodige lenzen en reflectoren in de verlichtingsarmaturen.”

Vooral die vaststelling dat sommige installaties een energiebesparing tot liefst 70% garanderen heeft dit jaar veel klanten over de streep getrokken. Vandaar de explosieve groei. “Wij mogen zelfs hopen dat wij die groeicijfers ook volgend jaar kunnen doortrekken. We krijgen onderhand al veel aanvragen tot offerte binnen. Dat ziet er dus wel goed uit.”

Veko Lighsystems is zo’n 40 jaar geleden opgezet door de vader van Steve Van Stappen. Zoon Steve heeft de firma ondertussen overgenomen en stuurt die verder aan samen met zijn zeven personeelsleden. De omzet van 7 miljoen euro die dit jaar neergezet werd mag alvast het eerste objectief worden voor het nieuwe jaar. “Waarbij we willen aantonen dat 2014 zeker geen one time shot was.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.