Nieuws Antwerpen A and A Middelgrote Gazelle van Oost-Vlaanderen

A and A Middelgrote Gazelle van Oost-Vlaanderen

A and A Middelgrote Gazelle van Oost-Vlaanderen

brunoHet chocoladebedrijf A and A Chocolaterie is door het financieel-economisch magazine Trends geselecteerd als de middelgrote Gazelle voor de provincie Oost-Vlaanderen. Het bedrijf uit Lokeren van de familie Geltmeyer heeft de laatste jaren een indrukwekkende expansie neergezet.

De familie Geldtmeyer verkocht haar financiële belangen in andere activa en onderschreef daarmee een kapitaalverhoging van 1,2 miljoen euro bij A and A. Het ging sindsdien steeds sneller. Het chocoladebedrijf maakt figuurtjes maar ook tabletten. Zusterbedrijf Hamlet fungeert als distributeur. A and A groeide in 2013 door tot een omzet van 14 miljoen euro. 60% daarvan gaat naar het buitenland.

Volgens gedelegeerd bestuurder Bruno Lemmens is de samenwerking met Hamlet een eerste verklaring voor de groeicijfers. Door die band met Hamlet kan A and A inspelen op de vraag van de klant. Zo worden voor de Arabische markt pralines zonder alcohol gemaakt. Ook de vraag van de private label markt groeit sterk. Private label tekent vandaag voor bijna de helft van de omzet.

Trends selecteert zijn Gezellen uit de bekende Trends Top 100.000 en rangschikt de ondernemingen per provincie volgens omzetgroei, personeelsbestand en kasstroom. De cijfers worden vergeleken over een periode van vijf jaar. 2013 wordt in dit opzicht bekeken in functie van 2009. Er zijn wél vijf minimumvoorwaarden: het bedrijf moet minstens vijf jaar oud zijn en in 2013 zeker 20 personeelsleden op de payroll hebben.De groei van de omzet, het personeelsbestand en de kasstroom worden zowel in absolute als in procentuele cijfers bekeken. De zes scores worden opgeteld. Hoe kleiner de totaalscore, hoe hoger de eindrangschikking.

De selectie van de Gazellen gebeurt voor de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Er zijn ook categoriën Grote en Kleine Gazellen. Na de publicatie van alle provinciale resultaten worden alle cijfers nogmaals bijeengegooid om tot een Vlaamse winnaar te komen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.