Nieuws Antwerpen Aanwervingsintenties bij Antwerpse kmo’s vallen met de helft terug

Aanwervingsintenties bij Antwerpse kmo’s vallen met de helft terug

Aanwervingsintenties bij Antwerpse kmo’s vallen met de helft terug

ANTWERPEN – De helft (49%) van de Antwerpse kmo’s verwacht een negatieve impact van corona op de tewerkstelling voor de zomer. Iets minder dan de helft (47%) hoopt gespaard te blijven. De aanwervingsintenties tot eind juni vallen met de helft terug in vergelijking met vorig jaar, maar zijn nog bij de hoogste in Vlaanderen: bijna één op de vijf wil nog aanwerven. Dat blijkt uit de aanvullende bevraging begin april, in het kader van de 40ste tewerkstellingsenquête in opdracht van de Antwerpse HR-dienstenverlener SD Worx bij 1.025 kmo-bedrijfsleiders en -personeelsverantwoordelijken.

De tewerkstellingsintenties nemen zoals verwacht overal een flinke duik. Antwerpse kmo’s scoren het best qua rekruteringsintentie: 17% van de kmo’s overweegt nog personeel aan te werven in het tweede kwartaal. Toch is dit een grote terugval op minder dan een maand tijd: begin maart gaf bijna vier op de tien kmo’s in Antwerpen aan nog te willen aanwerven voor eind juni.

Ook laagste ontslagintentie

De laagste ontslagintentie stelt SD Worx eveneens vast bij kmo’s in Antwerpen. Vergeleken met de provincies West-Vlaanderen en Limburg (resp. 20% en 19%) denken kmo’s in Antwerpen minder aan ontslag: 12% overweegt voor eind juni iemand te ontslaan. Dit ligt in lijn met het cijfer in maart (11,5%). Ook in Vlaams-Brabant denkt men minder aan ontslag in vergelijking met de andere provincies.

Elke Carlier, kantoorverantwoordelijke in Antwerpen bij SD Worx: “Door de corona-crisis zegt één derde van de kmo’s (32,7%) verplicht gesloten te zijn in Antwerpen; anderzijds kan een derde (29%) massaal overschakelen op thuiswerk. Eén derde (32,8%) verwacht een status-quo van de hoeveelheid werk; 45,7% verwacht een afname en slechts één vijfde (21,4%) verwacht een toename. Eén op tien heeft een personeelstekort. Het is belangrijk te benadrukken dat we ook een grote weerbaarheid en creativiteit bij kmo’s zien. Met creativiteit slagen ze erin om aan het werk te blijven of hun mensen terug aan het werk te zetten.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.