Nieuws Antwerpen Action veroverde Belgische markt via Antwerpen

Action veroverde Belgische markt via Antwerpen

Action veroverde Belgische markt via Antwerpen

actionDe opening van de 100ste vestiging van Action is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De Nederlandse winkelketen opende ook de deuren in het Waalse Libramont. Action is aan een ware blitz-operatie in België toe. Antwerpen was de invalspoort waarlangs de Nederlanders de Belgische markt stormerderhand innemen. In de brede regio zijn er onderhand zo’n 15 vestigingen van het embleem.

De nieuwe winkel van Libramont is al de zevende vestiging die Action dit jaar in België opent. Na de 25 van 2014. Daarmee wordt de razendsnelle expansie van de keten verdergezet. Action begon in 1993 (!) met één winkel in het Nederlandse Enkhuizen. Vandaag telt het concern liefst 546 vestigingen. Daarvan nu dus ook 100 in België.

Action
is een heel speciale winkelketen. Het gaat er om decoratie-artikelen, cosmetica, onderhoudsartikelen en de meest gekke prullaria. De prijzen zijn vaak knotsgek. Een gewone winkel biedt doorgaans zo’n 5000 verschillende producten aan. Daarvan 1500 die minder dan 1 euro kosten. Action gaat er prat op dat het zeer scherpe prijzen aanbiedt. Dit heeft te maken met de grote aankoopvolumes, de lage marges en het feit dat het bedrijf zeer kostenbewust is.

Op die manier heeft Action zich in nauwelijks 20 jaar opgewerkt tot “de retailer van het jaar in Europa.”

Het bedrijf stelt vandaag 4000 mensen tewerk in België. Omdat er in de komende weken nog meer openingen volgen staan er overigens bijna altijd vacatures open bij het bedrijf. Action werkte verleden jaar in België een omzet bijeen van 292 miljoen euro. Volgens general manager Bart Raeymaekers zijn de eerstvolgende openingen gepland voor Drogenbos, Aarschot en Beringen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.