Nieuws Antwerpen ACV blijft absolute koploper

ACV blijft absolute koploper

ACV blijft absolute koploper

verkiezingenVolgens voorlopige analyses bij de gisterenavond officieel afgesloten sociale verkiezingen blijft het ACV de absolute koploper. De vooruitgang van het liberale ACLVB zou dan wél opmerkelijk zijn. De cijfers zijn afkomstig van het HR-dienstenbedrijf SD Worx.

SD Worx begeleidde zowat een kwart van alle stemprocedures in België. Het bedrijf heeft dan ook een goede kijk op de voorlopige uitslagen.

De nationale opkomstcijfers bij de sociale verkiezingen lagen dit jaar alvast opvallend lager dan in 2012. Toen brachten nog 70,17% van alle stemgerechtigde werknemers hun stem uit. Dit percentage is dit jaar gezakt tot nog maar 61,41%. Volgens SD Worx zijn er geen opvallende verschuivingen in het kiesgedrag. Het ACV blijft hoe dan ook het meeste stemmen krijgen. Opvallend is dan wél de vooruitgang van het ACLVB. De liberale vakbond zou 1,46% meer zetels halen voor de ondernemingsraden en 2,55% meer zetels in de comités voor preventie en bescherming op het werk.

De personeelsvertegenwoordigers voor het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW, voor ondernemingen vanaf 50 werknemers) en voor de Ondernemingsraad (OR, vanaf 100 werknemers) kunnen op die manier een nieuwe termijn inzetten van vier jaar.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.